| 2Dan2005 a întrebat:

Eu sunt din Iași, în vara anului 2024, am luat decizia sa merg sa lucrez în străinătate,tot în acelasi timp am cunoscut o fata din Brașov,mi-a fost sprijin pe tot parcursul timpului cand am lucrat,ne-am îndrăgostit,am luat decizia sa vin acasa si sa ne vedem pentru prima data,am luat trenul si am mers la Brașov,ne-am văzut,ne-am strâns în brate și ne-am iubit. După care ne-am mai întâlnit prin noiembriede ziua mea,de Crăciun si de toate sărbătorile ce au urmat. M-a ajutat enorm sa îmi termin liceul si sa i au bacul, plus multe alte lucruri ce le-a făcut pentru mine. După ce am luat bacul vara anului 2025, i am convins pe ai mei sa ma lase sa plec la Brașov sa fac și facultate,dar mai ales sa fiu cu ea,mi-am cautat job, am fost angajat si am ajuns sa lucrez în Poiana. Totul bine și frumos între noi doi pana de curând cand mi-a mărturisit ca ma înșelat cu altcineva.
Este o durere enorma, după tot ce am făcut pentru ea si cat am tras sa fim mai aproape sa se năruie acum totul.Asta a fost...simțeam sa împărtășesc asta cu mai multe lume pentru ca ma simt extrem de singur si nu stiu cum pot trece peste asemenea relație în care efectiv mi-am pus sufletul pe tava. La final raman doar cu întrebarea asta în cap, OARE DE CE?

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Toate femeiile sunt niste curve, toate, asa ca nu te mai mira, ele cauta barbati cu bani, tu ai fost bun pana a aparut altul in peisaj, unul mai bogat decat tine, si bineinteles ca ea nu a stat pe gînduri, ce poti face este sa o uiti ca degeaba vrei tu sa fi cu ea dar ea vrea cu toti.

| ania a răspuns:

După ce îți începi viata sexuala e frustrant sa faci pauze.De aceea a planificat Tatal nostru ceresc ca oamenii sa faca sex numai după căsătorie, sa aiba sex constant cu o singura persoana pentru toata viata.

| Violleta2022 a răspuns:

Cand dragoste nu este, nimic nu este!
Poate ca nu te-a iubit, sau poate nu a gasit la altul ceea ce tu nu-i poti oferii...

"Este o durere enorma, după tot ce am făcut pentru ea si cat am tras sa fim mai aproape sa se năruie acum totul."
De fapt ai facut asta pentru tine, nu pentru ea! Nu i-ai construit ei nici un palat si nu i-ai transferta toti banii pe care i-ai muncit, dar te-ai bucurat de dragostea ei, de sex impreuna cu ea, deci ai facut totul pentru tine, nu pentru ea.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu putem sti de ce, dar macar stim cu siguranta ca fata te-a tradat. Si daca cineva te-a tradat o data, cu siguranta o va face si a doua oara. Deci daca cumva iti trece prin cap sa o ierti si sa te intorci inapoi, mai bine nu.
Treci peste asta asa cum poti si cauta pe altcineva...

| TimberWolf a răspuns:

Pai problema ta e ca nu sti cum sta treaba in ziua de azi cu relatiile si femeile, ai asteptari nerealiste in conformitate cu vremurile pe care le traim, vremurile s-au schimbat si la fel si lumea.
Sfat: nu mai pune suflet si ramai cu ea, oricum nu gasesti nimic mai bun, iti garantez.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru TimberWolf):

Nu e un sfat tocmai bun. Cand vrei sa alegi un partener pentru a-ti construi viitorul, este preferabil sa alegi pe cineva care nu te tradeaza. Daca ai fost tradat o data, cu siguranta vei fi tradat si data viitoare cand se va mai ivi ocazia.
Daca devenim prosti, si acceptam toate rebuturile, situatiile de genul asta nu se vor opri niciodata. Un om care se respecta isi alege cu grija oamenii din jurul lui.

| TimberWolf a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Toata viata am fost foarte grijului pe cine tin langa mine si chiar si oamenii aia calumea au disparut intr-un final, deci...trage tu concluzii.

| FreddieM a răspuns:

Stai stai că nu e sfârșitul lumii. Bănuiesc că ambii sunteți foarte tineri, cu o experiența vietii abia la inceput.
Ar trebui sa fii recunoscător că fata a fost onestă, probabil că își dorește serios sa stea cu tine, apoi, nu e proprietatea ta e libera sa facă orice fel de experiențe dorește, atâta timp cât nu sunteți casatoriti.
Daca vrea sa mai fiți împreună și ți-a mărturisit acea scăpare, înseamnă că e o persoana onesta și responsabilă care și-a asumat vina. Nu o pierde, mai bine sa realizeze acum erorile vieții decât când va fi prea târziu. Dacă ați fi fost căsătoriți, crezi că ți s-ar mai fi destăinuit cu asemenea libertate?
Ia-o că un semn pozitiv, și amintește-ti proverbul valabil pentru întreaga umanitate,,, Omul din greșeală invata".
Cheers

| StoicAnalysis a răspuns (pentru FreddieM):

Pai si cu ce il incalzeste pe el ca a fost onesta? Fata l-a tradat cu buna stiinta si nesilita de nimeni. Nu a fost violata, sau fortata de nici o imprejurime. Ea a ales sa se culce cu altul in timp ce era impreuna cu baiatul asta.
Daca mergem pe premisa asta cu onestitatea, toate puscariile ar fi goale, ca doar a recunoscut omul nu?
Nu tata, o alegere facuta cu buna stiinta are repercusiuni. Nu prea merge si cu p#$a in c#r si cu sufletul in rai.
Una este sa gresesti si alta este sa faci ceva cu buna stiinta. Nu exista inselat accidental. Cine crede in asa ceva se imbata singur cu apa rece.

| FreddieM a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Poate nu ai observat, dar tipii in cauză sunt puțin trecuți de adolescența, tu chiar ii vezi,, soț și soție?"
Tipul ăsta de aventuri fac parte din formarea și maturizarea propriei persoane, atât a fetei cat și a băiatului. Cu modul asta de gândire, băiețașul tau va ieși la pensie, și tot nu-si va gasi virgina mult visată.
In concluzie, atâta timp cât nu-s căsătoriți, sunt liberi să experimenteze și sa descopere toate aspectele vieții, dulci sau amare, oricare ar fi ele, chiar dacă relația se rupea. Daca el nu o mai vrea în viața lui, foarte bine, dar e greșit să pretinzi ca iubita e încătușată in acea relație. Îți asumi acest risc cu premisa că avansând in vârstă și maturizandu-te devii mai responsabil și mai înțelept daca ajungi sa gestionezi astfel de situații.
Apoi, de acord cu tine, nu a greșit cu experiența ei, a decis cu buna știință, dar nu e de condamnat nimeni aici, tipul nu iartă, ok, treci la alta. Despre onestitatea ei, îmi mențin parerea, nu a fost doar onesta dar și inteligenta. Macar iese din relație cu conștiința împăcată. Repet, nu-i datorează nimic tipului, are toată viața și libertatea să decidă ce dorește.
Cheers

Faptul ca sunt tineri nu absolva gravitatea faptei. Inselatul e inselat. E o forma de tradare. Nu conteaza ca se intampla la 20 de ani sau la 70.

Nu am insinuat totusi ca ar trebui sa fi incatusat intr-o relatie. Daca vrei sa iesi dintr-o relatie, nu esti obligat sa ramai acolo. Stiu si eu aspectul asta, nu sunt atat de ingust la minte. Insa ii spui omului in fata si din timp asta. "Ba, nu mai sunt multumit/a in relatia asta si eu vreau sa ne despartim". Si gata.
Adica pentru a iesi dintr-o relatie, nu e musai sa inseli. Intelegi unde bat?

Nici nu condamn acum la moarte persoana in cauza. Ci doar spun ca o solutie buna si totodata o dovada de maturizare, nu consta in trece cu vederea in mod naiv tradarea unei persoane. Pentru ca data viitoare cu siguranta se va mai intampla.

Bun răspunsul tău și concord cu ideea, dar inca susțin ideea că tipul ăsta de,, greșeli" sunt poarta spre maturizare, sunt portalul spre viața adultă. Nu e vorba de iertare, tipul are toate motivele sa rupă relația și să-și vadă de viața lui.
,, Pentru ca data viitoare cu siguranta se va mai intampla"" Aici e necesara o mica explicațiie, cam hazardata definiția asta.
Imagineza-ti că doi iubiți, fata, sau chiar băiatul, au schimbat diferiți parteneri până atunci, nu e aceeași chestie? Poate se opresc la el/ea sau poate nu, nu e scris in ADN că lângă el/ea va muri la adânci bătrâneți. Se pot înșela sau nu, indiferent de trecutul lor sexual. Meditează puțin și vino cu opinia ta.
Cheers

De acord cu tine pana intr-un punct.
Anume ca, cei doi iubiti care au schimbat in trecutul lor parteneri, nu sunt in aceeasi oala cu cei care au inselat. Una e sa schimbi partenerii in mod corect sau incorect, dar fara sa inseli, si alta e sa ai un trecut in care ai inselat.
Daca se nimereste ca unul din cei doi sa fi avut un trecut in care ei au inselat, asta e alta mancare de peste. Mergi pe incredere si vezi daca te inseala si pe tine. insa sa reincalzesti ciorba cu aceeasi persoana dupa ce te-a inselat, mi se pare ridicol.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salutare. TimberWolf zice bine. Daca vă iubiți unul pe altul, stați fata in față la o discuție sinceră și concretă despre relația voastră, despre planuri comune etc. Daca doriți să continuați, fa efortul și treci peste (fara sa ii reproșezi și să-i scoți ochii din cap mereu, oamenii mai și greșesc). Cine știe, poate veți fi împreună fericiți până la adânci bătrâneți cu o familie frumoasă.
Nu ascultă de îndoctrinate ca Abia, care după spălarea cu clor pe creier consideră că dețin adevărul absolut. Ce urăsc cel mai mult la unii sectanți, este ca pe lângă ignoranța și sub cultură, încearcă să te atragă în crezul lor inventând tot felul de inepții și considerandu-i pe toți ceilalți păcătoși și satanici.
Doar ascult-o ce debitează: a planificat Doamne -Doamne sa faci sex doar după căsătorie și doar cu o persoană. Te pomenești că a primit asta prin SMS de "sus".

| StoicAnalysis a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Hai totusi sa gandim rational si sa lasam sentimentele pe pauza.
O greseala se iarta si inveti din ea. Dar o alegere facuta cu buna stiinta ce duce la ranirea unui individ, nu e considerata ca fiind greseala. Fata aia l-a tradat cu buna stiinta. Daca un om alege fara sa fie restrans de situatie, sa te tradeze, cu siguranta o va face si data viitoare. Mai ales daca stie ca esti naiv sau "pushover" cum spun americanii.
Era considerata greseala doar daca era fortata sau violata.
Cu ce l-a ajutat pe baiatul asta ca a fost ea onesta? Daca se vor impaca, data viitoare cand se va mai ivi ocazia, va afce exact la fel. Si va fi mai rau de atat, ca deja ti-ai construit viitorul cu cineva care are tendinte de tradare.

Cel mai bine pentru el este sa caute pe altcineva si sa fie atent la redflag-uri.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Mai vorba aia " a cheater - always a cheater", dar să știi că mai sunt și excepții, rar, dar mai sunt. Acum vede omul, se descurcă, e mare.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Stiu ca suna crud si par bulangiu pentru unii la faza asta. Si imi asum, nu regret nimic. Insa daca nu gandesti limpede in prezent, vei avea de suferit in viitor. In ziua de azi, un divort este ultimul lucru pe care ai vrea sa-l patesti in viata.

E mult mai bine sa suferi de inima franta acum si sa iti incerci norocul cu altcineva, decat sa suferi intr-un viitor pe care deja l-ai construit cu acel cineva.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Asa este. Din păcate în "ale tinereții valuri" multi se avântă și mai târziu suferă.

| FreddieM a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Concord cu răspunsul asta, tocmai asta e, ale tinereții valuri, imaturitatea și lipsa de experiență induc spre,, greșeli" din care ambii învață. Nu e nimic de condamnat aici, e necesara doar puțina deschidere mentala, luciditate și capacitate de înțelegere a naturii umane. Daca el ar avea tipul ăsta de maturitate, nu s-ar plânge că un copil de grădiniță, și ar lua decizia justă pentru el.
Cheers

Fain si raspunsul asta, felicitări.hee hee)
Cheers