| marinka25 a întrebat:

Fetelor Cum sa scap de Candidoza?

5 răspunsuri:
| DNSK a răspuns:

De multe ori, candidoza vaginala nu este usor de tratat. Unele femei au frecvente recidive, altele nu raspund la tratament etc. Tratamentul poate dura, dupa caz, chiar luni de zile. Este obligatoriu sa urmati cu sfintenie tratamentul prescris de medicul ginecolog, chiar daca simptomatologia a disparut si nu va mai deranjeaza nimic. Redobandirea stabilitatii echilibrului florei vaginale poate reprezenta un proces de lunga durata si, chiar daca pe moment va simtiti bine, veti observa ca daca renuntati la tratament candidoza recidiveaza. Oricum apar recidive, mai ales in urma unui tratament cu antibiotice, insa este important ca aceasta afectiune sa apara foarte rar.

In general tratamentul pentru candidoza consta in administrarea unor ovule (Poliginax spre exemplu sau ovule preparate de farmacii) ce contin antibiotice specifice pentru germenii care au iesit la analiza secretiilor (Candida si eventual alte bacterii asociate). Se pot administra antimicotice si oral, pentru un tratament mai intens. Uneori tratamentul poate fi de scurta durata, alteori poate dura luni intregi.

Impotriva candidozei sunt multe preparate antimicotice sub forma de ovule, gel, creme cu aplicare locala, spuma, capsule cu gelatina etc. Tratamentul adecvat va fi prescris numai de un medic ginecolog. Este posibil ca tratamentul local sa fie completat cu pastile ce se administreaza pe cale orala ( de obicei clasa Ketoconazol, de exemplu: Nizoral, Sostatin sau Orungal).

La inceputul tratamentului i se recomanda pacientei si dusuri vaginale cu bicarbonat medical si ceaiuri (de coada soricelului, de galbenele etc.) care au rolul de a reduce senzatiile de mancarime si usturime.

De asemenea trebuie tratat si partenerul, pentru el tratamentul consta in creme, unguente si pastile administrate pe cale orala.

O reteta din: ceai de galbenele (30 gr), urzica vie (10gr), rachitan (10gr), coada calului (20gr), urzica alba moarta (30gr), musetel (15gr), troscot (20gr), coada soricelului (15gr), salvie (10 gr). Luati o lingurita din acest amestec si lasati sa se infuzeze, dupa ce ati turnat o cana de apa fiarta peste. 3-4 cani de ceai (strecurat) pe zi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu daca te ajut prea mult, dar incerc.
In fiecare seara, pune apa calda intr-un lighian, si adauga 1 lingura mare de bicarbonat de sodiu, si stai cam 15 minute cu fundul in apa. Dupa toate astea, te bagi in pat, bei un ceai fierbinte(cele naturale, sunt bune, menta, musetel, tei, nu cumparate)si te culci, nu mai mergi la veceu decat dimineata.Si lenjeria intima spal-o bine in clor, dezinfectiaz-o tot timpul, incearca asa o vreme, sti ca bicarbonatul absoarbe din piele mirosurile de transpiratie, ceea ce e un avantaj, si daca totusi nu scapi de ea asa, macar te ajuta cat de cat. Bicarbonatul manca ciuperca aceea Candida. Si daca nu ma crezi, uite-te te rog pe net ce efecte are bicarbonatul de sodiu in astfel de infectii.
Probabil nu e o metoda de nota 10, dar totusi bicarbonatul e bun la multewinking
Ce pot sa zic? decat bafta, colega, si sa te faci bine, chiar imi pare rau ca ai Candidoza, dar nu e grava deloc, du-te la medic, sau fa ce am spus eubig grin
Nu cred 100% ca scapi doar cu bicarbonat, dar totusi te ajut mult, manca bacteriile din zona intimawinking

ceau, ai grija de tine! :*

| papusica987 a răspuns:

Si eu ma lupt cu ea:-l am luat canesten ovule si crema...

| danyboy02 a răspuns:

Uita tot ce stii in materie de tratarea candidei cu ajutorul medicamentelor scumpe sau a cremelor pentru ca incepand de azi nu va mai trebui sa cheltui nici un leu pe tratamente care nu functioneaza!
invata cum sa scapi de candida natural rapid si usor din confortul casei tale, si asta fara sa fii nevoit(a) sa suporti vreodata disconfortul si jena drumurilor pe la toate farmaciile, toti doctorii eu una am incercat www.tratament-candida.org sper sa va fie de folos si voua...

| blackkat a răspuns:

Canesten gin

Întrebări similare