| elizadumitru a întrebat:

Hey. exista metode pentru micsoararea duratei unui ciclu menstrual? adica metode pentru eliminarea intregului lichid..deoarece am citit si stiu ca trebuie eliminat tot caci doar atunci inceteaza a curge.ms :* dau funda happy

Răspuns Câştigător
| Vix999 a răspuns:

Vitamina K sau putina tarie. De obicei astea ajuta la scurtarea duratei. Dar vezi sa nu cumva sa faci asta des. Bine...asta cu taria ajuta mai mult la cantitate decat la durata iar vitamina K nu e bine sa iei decat asa...o data pe an sa zicem ca ai neaparata nevoie.
De alte variante nu stiu.
Daca o sa iei la un moment dat anticonceptionale, atunci se va micsora durata. Dar nu cu mult.
Dar de ce vrei sa te tina mai putin?

15 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Ambassaderåd a răspuns:

Cunosc o fata ce nu i-a venit menstruatia cam 2 luni. acum e ''tanc''. nu glumesc sau exagerez. si are doar 18 -19 ani. Mai degraba ramai asa decat sa faci vreo ''minune' de saluti doctorii in spital.

| elizadumitru explică (pentru Ambassaderåd):

Eu nu vreau sa nu`mi vina. ma intrebam daca pot sa-l scurtez adica daca pot sa fac cumva sa se duca intr-un timp mai scurt tot :X

| elizadumitru explică (pentru Vix999):

As vrea de data asta.eu cu iubitul meu nu ne-am vazut de ceva timp iar la aceasta revedere ca de obicei el prefera sa imi faca si sex oralhee hee

| Vix999 a răspuns (pentru elizadumitru):

E, atunci vitamina K ar trebui sa functioneze la tine. Si daca mai bei si o gura de tuica, perfect.
Dar vezi, ia si tu vitamina K cu o zi macar inainte sa vina el ca dureaza putin pana isi face efectul.

De unde se poate lua? din farmacii?

Da scumpa. Nu mai stiu exact cat e, da stiu ca nu e mult.

Merci mult :*

Vitamina K sau putina tarie. De obicei astea ajuta la scurtarea duratei. Dar vezi sa nu cumva sa faci asta des. Bine...asta cu taria ajuta mai mult la cantitate decat la durata iar vitamina K nu e bine sa iei decat asa...o data pe an sa zicem ca ai neaparata nevoie.
De alte variante nu stiu.
Daca o sa iei la un moment dat anticonceptionale, atunci se va micsora durata. Dar nu cu mult.
Dar de ce vrei sa te tina mai putin?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Atenţie : "durata unui ciclu menstrual" NU este acelaşi lucru cu durata menstrei!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Durata menstruaţiei este, în general, de 3-7 zile, cu o sângerare medie!
Dacă e mai scurtă, sau mai lungă - atunci poate exista o problemă de sănătate ( dacă situaţia se repetă mai multe luni ).

În cazul în care EXISTĂ "abateri" de la această "normalitate", atunci se impune un control medical şi vei primi tratament.

Dacă, în schimb, menstruaţia ta se încadrează în "limitele" de mai sus, atunci NU există nici o metodă de a "micşora" durata menstrei.

Durata unei menstre variază de la fată la fată şi este determinată de modul în care "reacţionează" organismul.
Ea poate să se schimbe ( să se scurteze sau să se mărească ), în funcţie de transformările prin care trece organismul.

Toate cele bune.

| Zenit313 a răspuns:

Http://www.unica.ro/......ciclu.html

Sunt baiat, nu iti pot oferii sfaturi personale:))

| Latiffa a răspuns:

Durata ciclului menstrual cat si cantitatea se pot micsora daca incepi sa iti administrezi anticonceptionale/contraceptive. Nu iti indic sa le iei intreband doar o farmacista, ci te sfatuiesc sa vorbesti intai cu un medic ginecolog pentru niste analize.

| BibisorxD a răspuns:

Da poti, stiu ca eu de la 7 zile in care aveam foarte mult, am ajuns la 3 si cu o cantitate foarte mica, si e chiar ok. Am luat un medicament, niste fiole numai ca imi scapa numele acum.