| pantofipantofi a întrebat:

Pot ramane insarcinata daca iau anticonceptiobnale zilnic la fix fara sa le neglijez, intreb deoarece prietenul meu m-a parasit si imi e frica sa nu ma trezesc cu vreo "surpriza" exista vreun risc sa fiu insarcinata? am aVut contacte neprotejate dar iau pilule, pot sta linistita sau nu? sunt in a 2 luna de pilule, luna trecuta mi-a venit menstra la timp si nu au fost probleme

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Atata timp cat le-ai luat la prescriptia ginecologului, cat ai fost la consultatia de dupa prima menstra si totul era in regula, cat nu ai luat alte pastile in paralel (antibiotice, sedative, antidepresive), nu esti insarcinata.

| ana_2556 a răspuns:

Pilulele nu sunt eficiente 100%, ca sa fii cat mai sigura fa-ti 1, 2 teste de sarcina si atunci o sa fii linistita

| ina25bin a răspuns:

Indiferent ca vei avea sau nu contacte ne/protejate, cel mai sigur e sa iei anticonceptionalele regulat. asta te va scuti de multe neplaceri.Insa ca orice metoda contraceptiva, nu iti ofera garantia ca nu vei ramane insarcinata 100%. sfatul meu...foloseste alternativ si metoda calendarului pentru o mai buna protectie. sper ca iti va fi de folos...be happy