Nu exista relatie deschisa fericita, fiindca in dragoste iubesti un singur om pe care nu vei vrea niicodata ca-l imparti cu alta (altul).
Relatiile deschise sunt cele cu perversitati sau cu beneficii materiale, unde nu exista iubire adevarata.
Nu sunt adeptul relațiilor deschise. Nu pe chestie de gelozie, ci pentru ca poti lua boli.
Gândește-te la relația cu părinții, frații sau chiar și un animal de companie.Ai putea iubi pe altcineva la fel ca pe ei? Așa e și într-o relație sănătoasă, nu există iubire pentru o altă persoană și nu se pune problema că a fi liber ar presupune o a treia persoană.
Nu e vorba nici de egoism în relațiile deschise, ci de felul libertin al persoanelor care aleg așa ceva și care nu prea cunosc sensul iubirii, atașamentului.
Relatiile deschise nu cred ca sunt bune pentru majoritatea dintre noi.
Nu mi se pare o libertate, pentru ca e iluzorie. Intr-adevar ca ai libertatea de a alege mai multi parteneri, dar totodata esti ingradit de societate. Majoritatea legilor, codurilor morale si majoritatea oamenilor nu doresc sa se afilieze sau nu sunt facute/facuti pentru tipul asta de gandire. Vei trai doar intr-un cerc inchis in care ai iluzia ca esti liber/libera.
Eu unul chiar cred ca este o forma de egoism. Alegerea respectiva te avantajeaza doar pe tine. Alegi sa fi cu mai multi parteneri pentru ca asa te simti tu bine.
Iubire in relatiile deschise nu prea exista. Pentru ca tu te imparti la mai multe persoane. Tu nu iubesti o persoana doar daca stai cu ea la bine. Trebuie sa stai cu ea si la rau. In relatiile deschise adesea oamenii stau doar cand este bine. Daca ceva merge rau, isi cauta pe altcineva cu care sa petreaca timpul. Aici tot de egoism se leaga.
Daca prin întrebarea ta te referi la cele consensuale din partea ambilor parteneri, nu cred că mai e nevoie de nici o explicație. Cuvântul cheie e,, consensual".
Și da, o astfel de relație înseamnă libertate totala și nu influențează legătura sentimentala dintre cei doi, dimpotrivă, aduce un plus de culoare în viața lor intima.
Cheers
Iubirea presupune smerenie din partea amândorura, lipsă de egoism la ambii, afecțiune la ambii, împăcare din partea la ambii, renunțare la capricii din partea la ambii. Capriciile uneori strică starea cuiva.
Este nevoie de Loialitate, încredere în relație. Găsirea bucuriei în lucrurile frumoase și uneori bucuria în lucrurile mărunte, fac o zi cât n-a făcut în altele.
Cuvinte frumoase, fapte, atitudini și gesturi luminează orice zi, fie ea și mohorâtă.
Eu sunt mai mult și pe partea religioasă, din punct de vedere al stării de bine și armoniei.
Melodie 1
https://youtu.be/laKXWdO_ag8?si=2I0dEifIiDtU455e
Melodie 2
https://youtu.be/1EKhlP7fzBQ?si=u1G6SzeZdFpelpqU
Melodie 3
https://youtu.be/_u7Dd8tApnY?si=LKmT6e0F_jpkxMDL
Adevarata iubire exista dar nu toti o intalnesc in viata si cine o intalneste va fi o singura data in viata...nu ti pierde speranta poate vei gasi si tu acest lucru
Relatiile deschise nu sunt din egoism, ci din esecul de a forma o iubire adevata si s-a format un gol in aceste persoane, totodata exista si o figura rebela din a avea doar 1 partener/a datorita presiunilor din copilarie.
Nici una nu este gresita, relatia deschisa este lucrul facut de majoritatea speciilor de animale, insa umanitatea si-a limitat dorintele primale pentru a se diferentia de animale, un lucru evoluativ pana la urma.
Dar nu se aseamana putin relatia deschisa cu o relatie normala dar cu alti parteneri/e insa in timp diferit?
(o relatie deschisa insemnand sa ai mai multe persoane iubite in acelasi timp, dar sa ai o relatie acum, dupa ceva vreme alta relatie si tot asa, nu ajungem sa avem aceeasi semnificatie de relatie deschisa chit ca e in timp diferit? cum poate fi iubirea adevarata impartita mai multor persoane cu timpul?)
Este păcat să ai o relație deschisă, se numește desfrânare și dacă acei oameni nu se pocăiesc, vor ajunge în iad.
Era o vorba din trecut "noi pe vremea noastră nu aveam timp de drame ca munceam"
Deci sfatul meu muncește mai mult și ieși la "deit" cu oameni care muncesc. Punct
Lioana întreabă: