Depinde de organism. Unora poate sa le vina la 10 ani, altora la 16. Oricum, in general apare pe la 12-13 ani.
Fiecare fata e diferita in felul ei. La unele fete le vine menstruatia la 10 ani altele la 17. depinde de fiecare fata.
Pai depinde de organismul tau. Poate semeni pe mama ta. Poate sa iti vine pe la 11-12-13 ani
. Dar mai bine intreab-o pe mama ta. Te poate lamurii cel mai bine
Perioada este între 10-14 ani, iar dacă întârzie mai mult este recomandată o vizită la un medic ginecolog.
Buna! Nu este o varsta anume cand apare prima menstruatie.Fiecare corp se dezvolta in felul lui, dar aproximatic la doi ani dupa ce incep sa-ti creasca sanii si sa apara par in zona pubiana... Sper ca te-am ajutat!
Funda?
Depinde de fata. La unele mai devreme la altele mai tarziu. Fetele se maturizeaza mai repede ca baietii. Eu zic ca de la varsta de 13 ani o fata ar putea avea prima menstruatie.
Nu poti spune o varsta anume ...iti poate veni la 11 ani sau chiar la 16
Acest lucru nu se stie, dar pentru orice eventualitate poti purta mereu un tampon in geanta/ghiozdan
si sa ai " educatia " necesara despre acest lucru![]()
Pff,pai variaza de la fata la fata, mie de exemplu mi-a venit la 9 ani,mult prea repede,nici nu stiam ce-i ala ciclu,cand am vazut i-am zis la mama ca am sange,dar nu m-am lovit
) habar n-aveam ce-i ala ciclu
; depinde de organism,de mediul de viata
dar de venit, vine, fii sigura
Depinde de fiecare organism.cunosc o fata care la 13 ani a nascut.deci.menstruatia cam la 11-12 ani.cred.
Buburuza16 întreabă: