| Andrei6622 a întrebat:

Salut TPU

Am o nelămurire legata de viață

Am doar 18 ani și nu știu unde să mă îndrept

În capul meu ar fi doar 2 chestii:

1.Imi fac o relație și dacă totul o să meargă bine voi construi viitorul cu acea persoana

2.Imi vad de ale mele,muncesc, trag tare multi ani singur și când va fi sa mă așez la casa mea mă voi căsători cu o femeie care nu știu dacă va fi de statutul meu financiar

Cu ocazia asta vreau sa mă ajutați și cu un sfat

Părinții tot îmi aduc vorba aia:

,, Cand ne aduci o fata acasă?"

M-am cam saturat de chestii din astea

Vreau să-mi dați un sfat în legătură cu asta:

-Ce este mai bine? Să construiesc ceva cu persoana potrivită?
Sau să construiesc singur pe cont propriu.și când va trebui să mă însor..sa mă însor cu cineva care poate are o situație financiară foarte slaba fata de cum o voi avea eu

Daca nu ați înțeles va pot spune ce a zis un fost vecin de al meu:

-Mai bine să-ți iei o femeie și să construiești cu ea, de ce sa o iei când tu ai totul? ai făcut singur.și ea nu a făcut nimic

Eu unul sunt pus la zid..nu știu ce sa aleg din chestiile astea.

Voi ce credeți?

*Nu dau hate, nu jignesc femeile..nu vreau sa para ofensator ce am scris mai sus..doar că nu știu cum să o zic..ca sa înțelegeți

Vreau sfaturi de la orice persoana..de orice vârstă..chiar m-ar ajuta cat mai multe sfaturi.

3 răspunsuri:
| Kiran a răspuns:

Cel mai bine este sa iti rezolvi economia singur, ca mai apoi sa permiti cuiva de incredere sa fie pusa pe un piedestal.
Daca incerci sa faci ceva cu cineva iar aceasta se regandeste, nu pierzi aproape toate visurile?

| Bogdaninteligentul a răspuns:

Eu zic să te căsătorești în momentul în care ai găsit fata potrivită, care să te iubească și să te respecte. Bineînțeles că și reciproca este valabilă. Nu trebuie să aștepți să te realizezi pe plan economic sau profesional dacă întâlnești marea dragoste. Dar nici să fii dependent financiar de părinți. Este necesar să ai un job stabil ca să poți întreține o familie. De casă și mașină nu te preocupa deocamdată, acestea le realizezi pe parcurs. Evident că și partenera/soția trebuie să lucreze ca să contribuiți amândoi la cheltuieli.
Acesta este sfatul meu. Nu da cu piciorul dragostei în favoarea carierei.
Le poți construi pe ambele în paralel.

| FreddieM a răspuns:

Hei, la 18 ani e normal să nu știi ce vrei încă.
Fă-ți viața ta, crește, muncește pentru tine.
Relațiile bune apar când ești pregătit, nu când alții te presează.
Nu te grăbi, totul se așază la momentul potrivit.
Cheers