anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sunt impreuna cu prietena mea de 1 an și 10 luni,eu sunt student la subofițeri la pompieri la Boldești și ea e studenta la utcb,întreabarea e alta,s-a dus la București și a zis că eu sunt prea stresant,că o sun de prea multe ori,gen,o sun și imi da ocupat o sun iar,nu înțeleg de ce da pe ocupat,ea fiind la cămin când o sun,pentru că altfel nu o sunam,zice că sunt prea sufocant,că mai vrea și ea sa fie mai ok,să nu o mai sufoc, problema e că eu sunt și gelos,adică,eu nu înțeleg,are băieți în grupa,dar trebuie sa vb cu toți pe wap? Sa iasă cu ei? Adică de ex,a ieșit duminica seara prin oraș cu colegii și nu mi-a zis nimic,am văzut eu că a pus pe Instagram poveste și când am întrebat o a zis că a uitat și când am sunat o mi-a dat pe ocupat,a zis că e cu colegii,pai și dacă e cu colegii nu poate să răspundă? îmi zice,vede de am de zis și după o las, de ce face așa? De ce se comporta așa? zice că sunt eu prea sufocantă, dar de exemplu azi am vb maxim 1 ora toată ziua, 1 ora jumate,și am sunat o acum pe seara și mi-a dat pe. ocupat,a zis că mă sună ea, când mi-a zis era 9, am sunat o eu pe la 23 și tot ea se enervează și zice că de ce o sun,că trebuie să stea pe hol,că colegele ei dorm și nu știu ce și i am zis că de ce nu mi-a dat un mesaj,că doarme,că e in camera și că alea dorm sau ceva sa știu de ea,asta nu inteleg, nu înțeleg de ce se comporta așa, sunt eu prea gelos și posesiv? Greșeste ea cum face? nu înțeleg.

Răspuns Câştigător
| Ririru a răspuns:

Buna,

E normal sa iasa cu colegi si colege. Prin atitudine abordata de tine nu vei reusi decat sa o sufoci, iar in cele din urma sa o faci sa fuga rapid de langa tine.
Daca esti prea gelos, hm, depinde de cum abordezi de fiecare data situatia in care ea iese in oras sau nu-ti raspunde la telefon.

Momentan ea simte ca o sufoci. N-o mai suna o perioada, vezi daca iti simte lipsa si daca initiaza ea conversatia.

Eu am incheiat o relatie deoarece tipul respectiv era foarte stresant, imi aduc aminte ca iesisem cu un prieten in oras( pe care il cunoaste dinainte)si ma bombardat cu telefoane, in care imi punea tot felul de intrebari penibile de genul ""Si cu cine esti?,""Si esti doar tu cu el?","Si ce faci?" dupa inca o ora.

Las-o mai libera. Incearca sa-ti vezi si tu de timpul tau liber, las-o sa ii se faca dor. Personal nu cred ca te inseala, daca a ti mai fost in situatia asta, insa pentru ea e perioada de acomodare la facultate, unde e normal sa vrea sa-si faca prieteni.
Succes

| Razvy12 a răspuns (pentru Ririru):

Și cum ar trebuie sa procedez? Adică eu nu pot sa vorbesc decât seara, după 21 și când o sun îmi dă pe ocupat, ce să fac?

| Ririru a răspuns (pentru Razvy12):

Pentru inceput, sa nu mai pari disperat.
Imi transmiti asta inca din spatele tastaturii si nu vreau sa ma gandesc cum se simte ea. Pur si simplu o lasi libera, nu o mai suni deloc- sa vezi daca te suna si ea, daca-i pasa.

Și cât să stau așa? Nu pot, îmi e greu sa nu vorbesc cu ea, și dacă nu mă sună deloc?

| Ririru a răspuns (pentru Razvy12):

Ba poti.
Trebuie doar sa vrei. Nu stiu sa-ti spun o perioada, macar cateva zile, iar daca nu o face, e o vorba dupa care in ultima vreme ma ghidez: Cand cineva te trateaza de parca nu-i pasa, fa bine si crede-l. happy Si, in cele din urma, iti vezi de viata ta. Fara ea.

Și crezi ca e mai bine așa decât să o sun azi de ex, să încerc să vb cu ea? că oricum vineri ne vedem, că mergem amândoi acasă

17 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Tu esti prea disperat si gelos si posesiv.
Chiar nu ai alte activitati in viata?
Devi chiar stresant cu atitudinea asta.
Mai lasa vorbitu la telefon, doar nu mai sunteti copii entuziasmati si care vorbesc mai mult decat trebuie.
Si cu gelozia asta fi mai calm si mergi pe un principiu simplu, daca e sa te insele sau ceva de genu, o va face si cu tine de mana!
E dreptu si libertatea ei sa iasa cu colegii.
Nici tie nu ti-ar place sa te streseze daca iesi cu baietii la o bere si i-ai cere libertate.
Asta daca nu cumva ea e pe primul loc in viata ta si nu ai viata imbogatita cu diverse activitati zilnice!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, esti gelos si asta va duce la distrugerea realatiei.
De ce nu stabiliti sa vorbiti la o anumita ora? De ce trebuie sa o suni non stop?
Da-i pace, ca nu-i normal sa controlezi in felul asta pe cineva.
Iar dupa ora 10 seara, nu mai suni deloc, ca nu-i normal sa deranjezi toata lumea fiindca ai tu chef sa stii daca ea s-a bagat in pat ori nu. Asa ceva nu este normal!
Incearca sa-ti schimbi comportamnetul fata de ea si sa nu o mai sufoci, pentru ca, are dreptate!

| mihai69 a răspuns:

Da.

PS eu m-am plictisit şi să citesc povestea de mai sus - o înțeleg perfect pe biata fată de ce nu vrea să răspundă la telefon.

| Necunoscut112 a răspuns:

Da, eşti prea gelos şi penibil. Şi nu, nu trebuie să vorbiţi la telefon zilnic minim o oră. Ea ti-a spus foarte clar că o sufoci. Practic nu îi face plăcere să vorbească cu tine de nu ştiu câte ori pe zi şi e normal. Probabil relaţia voastră se va sfârşi în curând şi cu cât o cauţi mai des, cu atât se va întâmpla mai repede, dar probabil situaţia asta e inevitabilă.

| Razvy12 a răspuns (pentru Necunoscut112):

Și ce pot sa fac sa îndrept asta? Sa fac sa fie bine? Pai și toți colegii cu care vb? cu care iese? Are și colege, de ce nu iese cu ele? Adică îmi e teama sa nu o pierd, ce pot sa fac? Sa nu o caut deloc toată ziua și să aștept să mă caute ea? sau ce sa fac?

| Necunoscut112 a răspuns (pentru Razvy12):

Ai pierdut-o deja. Nimănui nu îi place să aibă ca partener o persoană ca tine. Îmi pare rău că îți spun asta, dar ăsta e adevărul.

| leapșa a răspuns:

Dar ce poti sa vorbesti cu ea in fiecare zi ore intregi? Ajungeti la plictiseala...
Pana si din raspunsul asta reiese ca esti foarte agasant. "De ce asa? Dar asa de ce?"
Tu o faci sa nu-i fie dor de tine. Tu n-ai viata? De ce se rezuma totul la ea? Asta inseamna ca tu n-ai incredere in ea. Daca tot ce gaseste la tine este disperare si neintelegere, ei bine, va cauta sa se simta bine cu alte persoane, in acest moment fiind colegii ei.

Vrea si ea sa se bucure de viata la facultate, ca na... Odata esti student. Tu de ce nu iesi cu baietii, in schimb stai dupa fundul ei? Fetelor nu le place sa fie agasate, vor o persoana care se poate numi barbat- un om sigur pe el care are incredere in ea si care nu depinde de ea la genul "esti aerul meu".

Si-n plus, sunteti la distanta... Dar na, e bine sa fii optimist.
Daca vrei sa remediezi problema, fa-o sa-i fie dor de tine. Arata-i intelegere. Las-o si tu vreo 2 zile macar, ia-ti gandul de la ea si uita-te in jurul tau. Fa-ti prieteni, iesi pe acolo unde stai acum, dar nu-i trimite mesaje, ci las-o pe ea sa faca asta si sa vada ca si tu te distrezi la fel de bine fara ea. Mai pe scurt prinde si tu putina viata si nu te mai limita la ea!

| Razvy12 a răspuns (pentru leapșa):

Cum adică e la distanta dar e bine sa fii optimist? La ce te referi, am mai stat 1 an așa, eu la Sibiu și ea la liceu și a fost ok, acum ce să fac?

| Yon1470 a răspuns:

Razvan,daca vrei sa te convingi, iti recomand cateva zile de concediu si incearca sa vezi care-i treaba. Dupa ce ai scris tu aici, mai mult ca sigur te inseala pentru ca o fata care iubeste un baiat nu face asa ceva. Sau pur si simplu nu te mai vrea si nu stie cum sa-ti spuna.

| Razvy12 a răspuns (pentru Yon1470):

Am vorbit cu ea, a zis că mă iubește, că vrea să ne mutăm amândoi dar că sunt prea sufocant, și nu vorbim cum vb înainte de ex la telefon și asta nu înțeleg, de ce?

| Yon1470 a răspuns (pentru Razvy12):

Pai, vrea sa va mutati impreuna, dar nu poate sa-ti raspunda la telefon cand iese la o plimbare prin oras cu colegii? Cum sa-i spui unei persoane pe care o iubesti din suflet, sa nu o mai suni cand iese la o plimbare cu colegii pentru ca se simte sufocata.Stiam ca vrei sa auzi zilnic persoana pe care spui ca o iubesti si sa tii legatura cu ea cat de mult poti mai ales ca sunteti la distanta! Banuiesc ca nu iti lipesti telefonul la ureche si vrei sa vorbiti non stop, sa zici ca o disperi cu adevarat.Chiar si asa,daca nutresti sentimente de iubire pentru acea persoana,ii poti spune mai delicat ca nu poti vorbi, dar din cu totul alte motive, nu ca iesi cu alti baieti sau fete prin oras la un cico.Mi se pare absurd si total aiurea sa-ti spuna si sa-ti faca asa ceva persoana care te iubeste. Te iubesc, dar sunt in oras cu prietenii mei din camin si simt ca ma sufoci, nu? Sa dea Dumnezeu sa fie de bine la toata lumea si sa nu existe oameni care sa-si bata joc de sentimentele altora.Prin caminele din Bucuresti sunt tot felul de oameni care incearca marea cu sarea mai ales cand vin prospaturi noi,daca intelegi ideea. Fetele sunt asa credule si asa usor de prostit, dar stii tu mai bine d-aia esti putin gelos! O relatie se bazeaza pe respect si pe incredere, cum spun si mai marii iubirii! Daca tu crezi ca ea nu-ti da motive sa fii gelos si ca chiar nu trebuie sa fii gelos si asa sufocant, mai ales cand iese ea cu prietenii, iti recomand sa faci la fel! Du-te si tu si distreaza-te cu prietenii sau cu prietenele si daca vezi ca te suna, spune-i sa nu mai fie asa sufocanta si sa-ti acorde putin spatiu! Daca chiar te iubeste, vei muri impuscat. Bafta!

| Enertx a răspuns:

Nu vreau sa te fac sa te simti aiurea, am trecut prin ceva relativ identic, stiu ce se intampla. Probabil a gasit in altul ce nu a gasit in tine sau la ea e turn-off ul suprem chestia asta ca o disperi cu atentie. Las-o sa-i fie dor, ia-ti tovarasii si dati un gratar bun sau dati un party de mai mare frumusetea fara motiv. Insa sa nu le povestesti lor nimic, indiferent de ce te intreaba ei legat de ea le raspunzi sec si treci peste, fara detalii!