| mmarrybr a întrebat:

Bună ziua!
Am băiatu cl 11 la zi, cam lipsește și n-are nici o motivație sa ia și el note de trecere.
Zice mereu ca-l urăsc profesorii. Ceva se întâmplă, el fiind mai sensibil.
Am văzut intr-un comentariu ca la seral cl 11 începe în februarie.
Are 18 ani, as putea sa-l opresc de aici și sa-l înscriu la seral?

14 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Așchia nu sare departe de trunchi. La cum scrie mama - așa podoabă de fiu. În concluzie: vă cumpărați oi - ca să aveți din ce trăi. Dacă vă mai rămân bani vă cumpărați și o carte de gramatică. Succes.

| johnnny123 a răspuns:

Nici tu nu pari că ai avut prea multă motivație la școală.

| Frank51 a răspuns:

Ceva se întâmplă: nu îi place școala.

Ai 2 variante: Îl bați sau obligi cumva să meargă și să învețe, stând lângă el 2-3 ore pe zi, sau, îl lași să facă ce vrea, până la urmă are 18 ani.

| siriusblack98 a răspuns:

Da, merge sa-l inscrieti la seral de vreme ce are 18 ani. Eu recomand frecventa redusa ca nu se duce decat in weekend-uri daca vrea sa isi ia si un job.

DAR sa luati in considerare ca de vreme nu a terminat clasa a 11-a, o sa faca la seral/FR 3 ani de zile ca sa primeasca diploma de 12 clase. O sa faca clasa a 11-a, a 12-a si a 13-a.

| Mihai8767 a răspuns:

NU conteaza faptul cum scrie, ci faptul ca o intereseaza de fiul ei. Asta e suficient pentru mine. Puteti doamna, mai degraba spus... poate singur, devreme ce e deja major, poate sa se inscrie singur.

| sierra1 a răspuns:

"Are 18 ani, as putea sa-l opresc dd aici și ss l înscriu la seral? "

e major, adică o face singur dacă e cazul

| sierra1 a răspuns (pentru gabicoo):

O, da!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista liceu care sa inceapa in februarie, nici cel de zi si nici cel seral.Cursurile liceale incep in septembrie pentru ambele tipuri de cursuri, iar cursurile serale sunt mai lungi decat cele de la zi, adica 13 ani.

Daca copilul nu vrea sa invete, trimiteti-l la munca, ca-i deja major si poate sa se angajeze.

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu ne pune inteligenta la incercare,te rog.
Tu esti elevul Si deja esti intr-o forma de invatamant
TREC peste sfaturi privind viitorul tau,nu cred ca are rost, nu?
Pune mana pe caramida, apoi pe un pix.Ce este mai usoor? pixul sau caramida? Ai inteles unde bat?
Dupa felul cum pui problema vei alege caramida, adica munca grea.
Continua scoala asa cum poti, macar sa ai ceva la mana

| mmarrybr explică (pentru gabicoo):

Ferească Dumnezeu sa ai în preajma oameni ca tine și poate îți v a folosi ție sfatul care l ai dat.
Și da știu sa scriu doar ca n am. verificat mesajul înainte de a l trimite.

| mmarrybr explică (pentru siriusblack98):

Mulțumesc frumos!

| Anonimu7384 a răspuns:

Este major face ce alegeri vrea el

| Solane a răspuns:

Lui nu-i place scoala si tu vrei sa-l trimiti sa faca mai multi ani de scoala? La seral se fac 13.
Si nici o scoala nu incepe in februarie ci tot in septembrie.
S-ar putea transfera intre module. Dar cum spun, cu un an in plus. Oare va mai termina scoala? Si atentie! La seral vor fi aceeasi profesori. Nu rezolva nimic. Fa-l sa mearga la scoala si sa o termine.

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil are un anturaj dubios.