| Miruna0 a întrebat:

Am o problemă de familie, mama s-a recăsătorit cu un om şi a plecat in Spania cu el să lucreze dar nu- mi trimite niciun ban. Am 15 ani şi nu pot să lucrez pentru că sunt la scoală şi stau cu bunica mea dar nu avem bani.Am sunat-o pe mama si i-am spus de ce m-a abandonat şi a plecat.şi a spus hai că eşti mare ai 15 ani şi te poţi descurca şi singură, dupaiia l-am sunat pe tata şi mi-a zis că nici el nu are bani. Când eram mică imi cumpărau de toate iar acum nu mai primesc niciun ajutor. îmi este greu şi nu ştiu ce să fac. Bunica mea nu are bani nici de lemne.Ce aş putea să fac? De ce părinților mei nu le pasă de mine? eu nu sunt deloc bine

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parintii sunt obligati sa contribuie la cresterea si intretinerea copiilor. Daca nu o fac poti sa-i dai in judecata si sa soliciti plata intretinerii (asa zisa pensie alimentara).
Impreuna cu bunica mergeti la un avocat, cel mai bine unul specializat pe familie.

| gllopel a răspuns:

Poti sa anunti DGASPC-ul pentru ca parintii nu isi fac datoria.

| Dragosstpu a răspuns (pentru Ioandelasal):

Gresit. Parintii nu sunt obligati sa contribuie la cresterea si intretinerea parintilor, ci a copiilor.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Dragosstpu):

Ai dreptate, in graba am scris gresit si nu am verificat raspunsul. Il modific.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Spune-i bunicii sa mearga in instanta. Pana la varsta de 18 ani, parintii tai sunt obligati sa contribuie, cel putin cu pensia alimentara.

| AnastasiaK a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Mai mult de 18 ani de fapt dacă își continua studiile. Dar la cât durează un proces, probabil face și proprii ei copii până să obțină ceva sad