| CozminFlorentin a întrebat:

Bună seară. Sunt căsătorit de 1 an si ceva si avem un băiețel de 1 an si 5 luni. De ceva timp am aflat ca soția ma inseală, am si dovezi, ba chiar a transferat bani din alocația băiatul celui cu care ma înșelat.Am si dovezi ca își bate joc de copil, ca îl bate mai exact ii dădea palmi peste fata, o doamna a văzut intr o zi asta.Eu mai mult am lucrat in străinătate Anglia mai exact, in Romania lucrez fara carte de munca, la negru cumva. Soția de câte ori ne certam pleca la Iași la bunica ei, acolo lasa copilul cu ea si ea umbla după barbati si etc. Sa menționez ca acolo nici apa trasa nu are si bunica ei are 70 de ani aproape si are si probleme cu un picior. eu in trecut am avut un dosar penal cu consum de droguri dar asta prin 2018-2019 înainte cu câțiva ani sa se nască copilul. Dacă sesizez protecția copilului si arat si toate dovezile, inclusiv martori am șansă să îl iau? Pentru ca cum am mai zis mai sus ea își bate joc de el, îl si lovește si nici nu prea sta cu el. Ultima data când a fost cu el la Iași si a stat o luna, doar o singura data a scos copilul din curte si la plimbat.Iar faza e ca aici in tara lucrez fara carte de munca. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns, as aprecia foarte mult.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate nici tu nu ai sansa sa iei copilul, fiindca tu nu muncesti legal (asa cum ai spus aici ca muncesti la negru) asadar cei de la protectia copilului pot sa-ti ia copilul, dar in nici un caz nu ti-l poate da tie, fiindca nu lucrezi nicaieri legal si nu ai venituri sa poti dovedi ca ai cu ce sa-l cresti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Slabe sanse fara loc de munca si cu dosar penal sa iti incredinteze cineva legal copilul

| sierra1 a răspuns:

Ai de făcut o alegere: ori nevasta (și copilul) ori jobul din Anglia

| mihai69 a răspuns:

Ca să ai șanse reale, ai nevoie de un loc de muncă stabil, cu contract de muncă și de o locuință adecvată.
Abia apoi poți demara demersurile legale pentru a putea lua copilul.

| FlorentinFl a răspuns (pentru mihai69):

Si daca as avea un loc de munca stabil, copilul este mic are 1 an jumate, cu cine îl las?

| mihai69 a răspuns (pentru FlorentinFl):

La cămin.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Inainte de a intreprinde orice demers legal, angajeaza-te cu acte in regula. Nu conteaza ca e salariul minim pe economie, trebuie sa demonstrezi ca muncesti si poti avea grija de copil.

| relian a răspuns:

Daca ai dovezi clare, poti divorta, dar nu stiu daca judecatorul iti va lasa tie copilul. Dar daca mama nu vrea sa il tina, daca ea spune ca til lasa tie in grija, atunci se poate, asa ca vorbeste cu ea, spune-i ca vrei tu sa cresti copilul, divortati, la divort ea spune ca iti lasa tie copilul si ati terminat povestea, daca asta vrei.

Adica asa ar trebui, sa divortezi, nu are rost sa stai cu o femeie care umbla dupa barbati, ducase, nu stiu cum nu ai vazut-o inainte sa te casatoresti cu ea, sau inainte sa faceti copil.

Daca ea nu vrea sa iti dea copilul, atunci nu stiu cate sanse ai sa til lase tie judecatorul.
Dar faptul ca tu nu lucrezi angajat undeva, nici legea nu te poate forta sa platesti pensie alimentara, pensie platesti doar daca lucrezi legal undeva.
Spune-i fufei ca vrei tu sa cresti copilul daca asta iti doresti, spune-i ca daca nu accepta, pensie no sa vada, pentru ca tu nu muncesti legal, ca urmare nu te poate nimeni forta sa dai pensie daca nu ai loc de munca, legal bineinteles.

Ea no sa aiba cu ce sal creasca, plus daca ea umbla dupa barbati, o sai fie mai usor singurica, fara copil acasa care sa o incurce in viitoarele ei activitati, sau ce urmareste ea sa faca.

Nu mai accepta sa te impaci, asculta ce spun, o va mai face, o sa te insele de cate ori are ocazia, indiferent ce povesti iti va spune, nu mai merge, divorteaza si aia e tot, ai scapat de o problema, pentru ca femeia ta este o mare problema pentru tine, cauta alta care e mai sincera cinstita, de casa si asteai fai vint cit mai repede.
Bafta

| gabicoo a răspuns:

Amândoi sunteți niște panarame - faceți "casă bună" de ce să nu continuați relația? Am o curiozitate: copilul este al tău? Ai făcut un test ADN?

| Solane a răspuns:

Ai doua mari probleme: Oficial nu ai loc de munca, deci nu ai cu ce intretine copilul si dosarul ala pentru consum de droguri. Ai mai consumat?
Dar nici mama nu sta bine. Presupun ca nici ea nu are loc de munca. Avantajul ei este ca instanta da copilul asa mic, mamei.
Mai bine vorbeste cu un avocat, cu toate faptele reale. Poate intre timp te angajezi cu carte de munca.