Daca e vorba de divort...
Dacă părinţii înca nu au divorţat să ştii că mai ai putere să schimbi ceva. În primul rând spune-le că pentru tine este foarte importantă prezenţa lor lânga tine ca familie. Apoi în măsura posibilităţilor ajută-i să-şi rezolve problemele. Când mama mea dorea să divorţeze am încercat întotdeauna să o conving să nu facă asta. O încurajam de fiecare dată să nu cedeze iar eu la rândul meu cu toată că eram conştientă de probleme nu le majoram.
În cazul când părinţi sunt deja divorţaţi ca şi copil nu ştii cum să te comporti, nu vrei s-o jigneşti pe mama, dar nici nu poţi fi nedrept cu tata. Te simţi rupt pe bucăţi pentru că ţii la părinţii tăi şi vrei ca toată lumea să fie mulţumită. Sunt situaţii cînd trebuie să fii foarte înţelept ca mai apoi să nu-ţi pară rău că ai pierdut o relaţie.
Este foarte important ca chiar şi după divorţ să petreci timp suficient cu fiecare părinte.
Sau cand e vorba de fratii, surori sau certuri cu parinti...
Ma intreb daca in afara familiei nu exista nimic sau nimeni care sa te asculte? Cum de este posibil ca o persoana tanara sa nu aiba lucruri interesante de facut? Cum de s-a ajuns aici?
Sunt, cu siguranta, multe lucruri de vorbit, de povestit, de... rabufnit! Multe vorbe care nu si-au gasit ecou si raspunsuri care s-au lasat asteptate prea mult timp.
Iti recomand sa cauti un preot, un psiholog, un dascal, un fost profesor, o fosta colega de scoala... pe oricine pe care il consideri capabil sa iti asculte povestea. Poate ca nu e vremea ca aceasta poveste sa se sfarseasca acum, fara ca in ea sa se fi derulat evenimente, lucruri, situatii, intamplari de care sa te fi bucurat, chiar si fara suportul familiei. La urma urmei, parintii au dat viata copiilor lor, dar nu sunt responsabili de felul in care acestia isi realizeaza viata.
Succes si poate ca undeva va straluci si pe strada ta soarele! Depinde si de tine un pic sa alungi norii deznadejdei!
Suna frumos si poate chiar ideal in ziua de astazi! Dar cred ca mai important este intelegerea intre ei, iubirea, sprijinul, preocuparile comune! Iar toate astea sa vina din sufletul fiecaruia.
Prin dragoste, daruire, grija si atentie pentru si intre toti membrii familiei, atmosfera calda, intelegere si iertare, uneori mici compromisuri si multa rabdare.
Mersi de funda
Dar totusi despre ce e vorba? Divort? Frati/surori? Sau este o problema personala?
Familia trebuie sa te pastreze pe tine Tu faci parte din ea Prin atitudinea ta comportarea ta siguranta ta un tot cea ce faci pentru familie si cel mai greu rabdare si stil Toti avem fixuri apucaturi tabieturi etc Pentru toate trebuie sa ai rabdare si sa intelegi pe fiecare in parte Daca reusesti esti tare Eu iti doresc succes Pa
Sa nu repeti tu greselile parintilor tai cand vei fi mare! si atunci familia ta va fi prima familie intreaga! Astazi ca astazi cum nu mai este frica de Dumnezeu si fiecare crede ca pot face totul fara sa dea socoteala nimanui, nu cred ca mai sunt familii care chiar daca aparent au totul si nu au pe Dumnezeu in mijlocul lor; nu au nimic!
Pai, banuiesc ca singura modalitate este da a fi in relatii bune cu totii. adica trebuie sa aveti relatii stranse.
Daca parintii se inteleg si se iubesc. Si desigur daca in familie sunt copii, aceasta e cheia la o familie fericita. Ai probleme in familie de ai pus aceasta intrebare?
@smile_blesk draga.raspunde si nu mai continua cu alta intrebare
.
Daca are sau nu probleme in familie nu ne intereseaza. ci doar incercam sa o ajutam nu sa o interogam aici.
Si o familie se pastreaza atunci cand intre membrii exista incredere. respect. iubire. comunicare
.
Turbo223 întreabă:
anonim_4396 întreabă: