anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce adesea, familia și rudele noastre, in loc să ne susțină și să ne dea spatiu de exprimare în voie, pentru a fi noi înșine, ei ne îngrădesc, ne critică și ne descurajează?
Nu se aplica peste tot, evident, dar în unele cazuri, familia e cel mai mare sabotor.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Pentru ca, in conceptia tuturor, experienta de viata = dreptate, intelepciune.Sunt sute de mii de experiente de viata si fiecare ne invata altceva. Un refuz de a asculta/face ce zic ei sau iti baga pe gat drept sfat, e aparent un asalt major la experienta lor de viata. Desi nu e deloc asa. Poti respecta alegerile corecte ale cuiva si sa le alegi pe ale tale diferit, fara sa fie o insulta. Cum sa indraznesti sa vrei altceva sau sa crezi altfel, sa alegi altfel, cand ei au trecut deja prin viata si stiu mai bine? laughing Totusi, tu ca om cate experiente poti avea in viata asta si cate invataturi tragi din ele?

Nu as vrea sa se interpreteze ca vorbesc de persoanele care o iau pe aratura, unde evident ca sfatul este sa se tina de scoala, sa se lase de furt, bautura sau alte comportamente toxice si mentalitati deloc ok care ii afecteaza negativ pe toti din jur. Ci vorbesc de situatii normale, comune in care ai dreptul sa gresesti fiindca nu e capat de lume si esti de obicei doar tu vinovat.

Tind sa cred ca multi parinti nu trec niciodata peste greselile pe care le-au facut ei, de aceea proiecteaza acea frica constanta pe proprii copiii, nu cumva sa faca aceleasi greseli.Pentru ca daca o vor face, vina parintilor se dubleaza, ca si cum au esuat a doua oara. Cred ca asa simt multi, dar nu exprima acest lucru.Problema e ca toti vor face oricum alte greseli. It's called life. laughing

Depinde de fiecare cum gestioneaza membrii familiei si relatia cu acestia astfel incat sa nu dauneze prea mult. Sa puna linie intre sanatos si toxic.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Unde se întâmplă asta e clar o intersecție de generații și mentalități. In rest sa nu generalizam.

| Freya1 a răspuns:

Nici eu nu sunt de acord sa facă lucrul asta neamurile.Adica sunt de părere ca nu au dreptul.
În schimb familia restransa poate sa îți de-a un sfat dacă nu faci bine ceva sau sa te critice.
Bine, nu sa te jigneasca sau alte chestii.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Sincer, nici eu nu înțeleg de ce, am văzut în unele familii mai multă invidie, bârfă și competiție decât am vazut de la dușmanii mei laughing

Din ce am observat, de multe ori e un conflict între frați, care ajunge să se răsfrângă și asupra copiilor, că na, fiecare încearcă să arate că a crescut copii mai frumoși, mai deștepți, mai merituoși etc.

Plus mentalitatea învechită "ce zic vecinii?", "e păcat", "ne faci de râs".

Dar na, câte familii, atâtea probleme.

Răspuns utilizator avertizat
| DeMicUnCălător a răspuns:

Cunosc două motive. Dar poate există mai multe.
1- Succesul tău este eșectul lor.
2- Nu cred în ceea ce tu crezi.

| SingleForOne a răspuns:

Pentru că ei au trăit altfel, tu trăiești altfel. Mediul social (in familie) și economic și altele (în societate) sunt total diferite în prezent față de trecut, de prin anii 1950, când unii erau abia născuți. În prezent, se dorește mai multă înțelegere și dezvoltare a copiilor și între adulți, pe când în timpurile din urmă oamenii și copii, majoritatea au avut parte numai de tragedii și suferințe. Aceste tragedii și suferințe s-au ameliorat sau atenuat într-un fel, trăim mai bine, și avem concepții mai bune, mai plăcute.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Știi vorba aia că sângele apă nu se face? Sunt de acord cu asta dar uneori se face otravă, nu stiu de ce, poate pentru că au concepții diferite despre viață, din perspectiva lor ei sunt cei mai buni.