Inseamna ca, inca nu ai ascultat Antract.;))
http://www.youtube.com/watch?v=KecDNZkHh8c
Sau Daniel Iancu :))
http://www.youtube.com/watch?v=6O71AZw2kTI
Dupa primele cuvinte, am crezut ca o sa fie vorba despre cine are dreptul sa " cante " in casa-cocosul sau gaina; dar vad cu uimire ca este vorba despre cine are voie sa cante pe o scena, la radio, etc., respectiv, cei ce au o viata imaculata sau plina de pacate!
Si-atunci, eu n-o mai ascult pe Whitney Houston, cu "I Will Always Love You", pentru ca s-a drogat?!
Adica, s-o scot vinovata pentru ca a iubit un nenorocit, care ( probabil )era invidios pe talentul si succesul ei?!
Hai sa fim seriosi!
Bine, pe plaiurile noastre mioritice, este adevarat ca mai scapa si cate cineva care profita de statutul de artist, si da curs ispitei, dar nu sunt de accord nici cu paparazzi ca tine, care calca cu "cizma" in viata lor.
De pacatosii care canta in biserica, ce sa mai zicem?!
In primul rand Whitney canta.N-o comparam cu Inna, de exemplu.Si-atunci Whitney poa` sa faca orice.Bine – putea sa faca…
In al doilea rand – nu-i nevoie sa intreb pe site cine canta in casa-cocosul sau gaina-pentru ca stiu raspunsul.Barbatul canta.Da?
Cand e beat si bine-dispus, adica.
Pai daca citesti Donna Alba, vezi cum Aspru ala, se gandea la femeia aia tot timpul.
Pai si Donna Alba nu a avut nici o relatie extraconjugala?
Toti oamenii sunt expusi greselilor. Si daca astia de behaie (ca prea putini canta) pe la radio ti-o spun mai siropos, parca totusi iti da o senzatie asa de. pufos si de roz.
Stii vorba aia : fa ce zice popa, nu ce face popa. Pe principiul asta e si cu cantatul asta despre amor.
Eu am mai zis si o sustin : daca inseli, te inseli intai pe tine, abia apoi pe partener. Dar nu inseamna ca daca ai gresit in sensul asta esti mai putin indicat sa vorbesti despre dragoste.Nu mai poti deschide clanta la capitolul moralitate...dar de iubit, mai ai voie sa iubesti.
Eu nu judec pe nimeni daca inseala, decat pe al meu. Al meu nu are voie!
Nu conteaza ce fac unii prin cartile astea de le citim noi,stim cu toti care-i rostul lor pe lumea asta,si ce-nvatam daca ne uitam prin ele.Dar daca vine unu` si-ti canta `` zece intamplari ciudate si-o minune``, trebuie te gandesti la ceva frumos, sau de fapt el povesteste acolo cum ii rupea capu` lu` fata aia si se minuneaza de ea c-a scapat cu viata?
Si-atunci daca ne da lacrimile, ne da pentru fata aia, sau pentru pufosenia din versuri? Sau rozu` din ele e la fel ca movu din ochiu` umflat de pumni? Eu zic ca nu.
) Creierul uman cred ca este roz la origini, pentru ca ne place mereu sa ne imaginam lucruri frumoase.
De cele mai multe ori eu nici nu ascult cuvintele, decat linia melodica. Daca aia ma umple de puf...e de ajuns.
Cred ca daca te gandesti la cum ii rupea capul alea s-ar putea sa ai tendinte sociopate si ar fi cazul sa reevaluezi doza de roz din cap. Nu tu. Zic asa in general.
In principiu daca mesajul in sine e pozitiv, nu conteaza de la ce rupere de capatani a plecat, nu?
Daca tot vorbim de tendinte sociopate si de rupere de capuri, ma gandesc sa iti dau un alt exemplu de o nedreptate de-asta, dar intr-un alt context, istorico-religios - ca sa zic asa, care se face pe la noi.(Imi cer scuze TPU ca ne messengerim aici, dar nu pot sa-i cer id-u` ca-i maritata, si-o bate barbatu` dupa aia).
Deci PreaSfanta si Cuvioasa Noastra Biserica Ortodoxa(bine -``noastra`` nu stiu daca era obligatoriu cu majuscula) zice despre anume domnitori de la 1600 de exemplu, ca sunt sfinti.In acelasi timp tot Ea ne spune ca sa nu ucidem, ca nu-i frumos.Dar oamenii respectivi au taiat si ei niste capete in toata cariera aia a lor de conducatori, capete mai mult sau mai putin nevinovate.Si atunci,ca sa filosofam putin-cum iti place tie-e corect? Adica nu-i tot asa un fel de mesaj pozitiv care vine de unde n-ar trebui sa vina?(ai inteles ideea,am scurtat eu fraza, de lene).
Te intreb mai pe scurt-asa, vrajeala asta proasta care ne-o servesc unii, de ce-o halim asa repede?
Si de ce sarim in sus cu mainile in aer, sau invers – ne lasam in genunchi cu capu-n podea, cand ne canta niste oameni falsi?
(Vezi? ne-am intors la cantat!)
Hai sa vad daca ghicesti raspunsul!
Pentru ca suntem naivi si usor de influentat. Pentru ca e mai usor sa traiesti cu amintiri placute. La fel si cu fapte istorice placute. Si pentru ca Sfanta si Cuvioasa noastra Biserica ne umple de gogomanii pentru a ne manipula - are MANI in fata, nu e cuvant obscen. Eu nu cred in sfintenii de genul, nu merg sa pup moaste si nu ma spovedesc decat in gand in conversatie directa cu El.
Cat despre behaitorii de la radio si tv... preferam sa credem ca totul vine dintr-o inspiratie frumoasa, din gandurile lor pline de unicorni roz si bombonele gumate si curcubee. Nu vrem sa ne indispunem si sa ne incarcam si cu rahaturile (turcesti - e un dulce-nu e cuvand urat) din capul lor.
De halit, eu de obicei halesc de foame. Altii nu stiu, nu ma bag.
Propui să aibă dreptul să ne cânte şi să ne încânte doar cei "fără de păcat"? Au depus vreun jurământ, ceva?
Greşelile (subiective) ne fac mai umani şi toţi avem destule. Fac şi ele parte din farmec. Dar, în orice caz, când ascult o melodie, pe mine muzica mă interesează, vocea, versurile...şi mai puţin viaţa personală a interpretului (deşi uneori poate fi şi ea interesant-relevantă).
Nu vreau sa propun asta, dar acuma chiar vreau.Deci sa ne cante doar astia fara de pacate.Sa pot sa dau si eu pe mtv si sa mearga toata ziua clipuri cu Fuego.Ca atunci cand astia micii sunt tristi in dragoste, sa-i ajute chestia asta sa uite de suferinta.Nu sa-si taie venele ca dupa ce n-o mai place colegu de banca, mai vine si aia si zice ``chiar daca ai plecat, sa stii ca nu mi-e bine``.Zic de aia care s-a ars cu un pusti si a divortat alb-negru de ea.Si in religie la fel:sa fie 2-3 popi pe toata tara.Adica sa fie patriarh, daca o cer interesele partidului, dar sa fie si un fel de serviciu intern care sa urmareasca toti preasfintii si sa-i dea afara pe cei care fac cea mai mica greseala.Si deci cand mergi sa vrei sa te spovedesti, sa te treaca pe o lista de asteptare, cum era la Dacia inainte, si sa iti vina randul abia prin 2018.
Mai mult - sa nu se mai faca acele canonizari la nu stiu care domnitori de demult care au tras cu arcu si s-a facut acolo o manastire.Ca nu poti face sfant pe unu care a pus pe altii sa munceasca la betoane,si ca a ridicat niste ziduri cu banii pe care-i strangeau boierii de la iobagi(asa se zicea – iobag,nu? Pe vremea aia nu era inca verb.)
Plus ca de ce nu canonizam pe unu` care chiar a facut ceva pentru lumea asta,cum ar fi Traian Vuia,de exemplu? Adica se te duci la o manastire si sa iti zica preotul:
-Daca doriti sa va rugati,aici avem si moastele lui domnu` Vuia,si putin mai in fata sunt ale lui fratii Dunlop, inventatorii cauciucului pneumatic. Avem si noi pe masini, sunt foarte bune la aderenta pe asfaltul umed.Iar mai departe, acolo in colt, ale lu domnu Adrian Nastase, ati recunoscut cred – e facuta racla numai din termopane…
-Pai si domnu Nastase de ce e sfant?
- A facut acea minune cand s-a sinucis de la 1 cm si n-a murit. Daca se bloca glontu pe teava, poate mai era loc de speculatii, dar asa.a fost o minune, pe care doar un sfant putea s-o infaptuiasca…
In fine.Sa ne-ntoarcem la muzica: e prea multa iubire in muzica asta a noastra, dar e si prea mult jeg...
Asta era ideea...
Stiu,frate.Intrebarea am pus-o pentru ca aveam spume pe mine - ascultam la radio, de vreo 3 ore,numai muzica idioata,si nu puteam sa-l opresc ca eram la firma si am zis sa nu-mi supar colegul…
Intr-un final el a plecat, eu am oprit rapp-ul p*** mele si m-am calmat.
Doua lucruri nu-mi plac - stand-up-ul romanesc care-i praf si muzica unora care se dau bad gays, dar sunt rai doar pentru ca isi bat nevestele acasa, cum e Cheloo-p*** mele si altii ca el…
Bine – si uneori nu prea imi plac nici intrebarile mele, dar eu am o scuza – nu sunt mare vedeta…
Vrei sa ma omori, asa-i?
Vezi ca iti fac portie - 2 complimente pe zi, nu mai mult, deci ne oprim.
Frumoaso!
Ascult muzica pentru ca imi face placere si nu ma intereseaza vietile private ale cantaretilor pe care ii ascult.