| Colle a întrebat:

Sunt foarte tmid.Cum sa devin mai indraznet?(ma afecteaza faptul ca nu pot spune,, nu")Funda!

13 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Invata sa spui "NU"!"---specialiştii în comunicare ne asigură că soluţia este să devii ASERTIV. Să comunici cu cei din jur şi să-ţi susţii punctul de vedere fără să devii agresiv şi fără să-i răneşti pe ceilalţi. Învaţă să exprimi deschis ceea ce vrei, cu integritate şi onestitate. Acest lucru este posibil doar dacă ai o stare de respect şi consideraţie pentru propria ta persoană şi pentru de cei din jur.

Vezi aici ce inseamna asertivitate si ce presupune un comportamentul asertiv:http://psyuser.wordpress.com/2012/04/03/comportamentul-asertiv/

Tehnica de a spune"nu":
http://www.psychologies.ro/......uzi-880232
http://despresucces.ro/2013/02/13/pot-sa-spun-si-nu/#more-2047

| mona a răspuns:

Asta depinde numai de tine daca vrei sa fi mai indraznet, spune-ti si tu parerea, punctul tau de vedere chiar daca nu e pe placul unora, incet, incet vei prinde curaj[vei vedea]

| whattt a răspuns:

Trebuie sa fi hotarat si sa ai incredere in tine

| carhartt a răspuns:

Nimeni nu iti poate spune cum sa devii mai indraznet, doar tu poti face aceasta alegere.
Insa sunt cateva sfaturi foarte bune, care prind bine. Trebuie sa stii ca lumea asta toata este una de rahat, toti, absolut toti, trebuie sa stii ca absolut toti... cat de buni prieteni ti-ar parea la un moment dat o sa te joace pe la spate, niciodata nu trebuie sa ai incredere deplina in nimeni, trebuie sa fii tare, sa le dai tuturor peste nas, nu sa fii tu al mai prost, trebuie intotdeauna sa spui ce crezi, nu sa fii o voce din cor care doar executa ce i se spune, trebuie doar sa fii tu si sa te doara undeva de toti. Fii puternic si tupeist, atata tot!
Succes!

| Flynn2001 a răspuns:

Tupeu! si eu sunt la fel...happy

| Chøço a răspuns:

Buna!
Pentru inceput poti sa-ti imaginezi pe cineva in fata ta, ca vorbeste cu tine, altele. Sau poti sa exersezi in oglinda. Poti sa socializezi si cu cei dinlumea virtuala. Funda?

| ciribist a răspuns:

Uite 2 variante ori poti pur si simplu cand cineva iti spune du-te afara cand sa plece inchizi ochi si zici ca si cum n-ar fi niminea in camera nuuu sau poti sa incerci mai intai in gluma de exemplu sa zici nu vreau ca nu am chef sau fa-o tu dar doar sa glumesti si pana la urma sa o faci de adevarat laughing inchide ochi si pur si simplu spunea

| Mihai_Răileanu_1991 a răspuns:

Socializeaza mai mult in viata reala...incearca sa zici tot ce nu iti convine...chiar daca unora nu le place

Răspuns utilizator avertizat
| ALEXE112 a răspuns:

Fa-o pur si simplu zi NU fi mai curajos zi ca este usor uite cam fac eu:
prieten:du-te si adu mingea
eu:NU du-te TU

| Pufosibila a răspuns:

Pur si simplu fa-o... fa-ti curaj si crede in tine! Cu Tupeu!

| robbytz11 a răspuns:

Sfatul meu e sa te uiti la serialul House M.D, iti vei da seama singur cum arata indraznealawinking

| Filea_Catalin_1945 a răspuns:

Trebuie sa te gandesti doar la tine. Nu conteaza ca sunt prieteni, necunoscuti etc. Daca tu nu vrei spui ca NU. Nimeni nu e stapan pe tine.