anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU!
Vreau sa va intreb ceva legat de cum gestionati o situatie de care ma lovesc des, dar mai ales in ce urmeaza sa va zic. Eu cand eram mic nu prea treceam pe la tara parintii erau ocupati nu aveau timp deci nu prea cunosc prea bine persoanele de varsta mea de acolo (cu adultii ma stiu destul de bine).In prezent am inceput sa merg foarte des pe acolo si cum e si normal toti de varsta mea cu care as putea sa stau sa socializez se stiu intre ei si mi e foarte greu sa ma integrez si sa socializez cu ei, nu prea am motiv sau subiect de vorba si mereu ma simt "ultimul om" pentru ca nu am si eu cu cine sa stau cand merg acolo.Deci cum gestionati situatiile de genul cand intr-un loc toti se stiu intre ei iar tu esti nou si trebuie sa te integrezi? Ce sfat mi ati da si in legatura cu situatia mea?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Simplu: cand te duci la tara socializezi doar cu bunicii, ajutandu-i la treburile din casa, curte si gospodarie, fara sa fii nevoit sa mergi la alti adulti din sat, scapand de problema care te streseaza atat.

| minrest a răspuns:

Esti nou acolo. Dar cu timpul o sa fi vechi. La tara conteaza fiecare om, nu poti sa neglijezi pe nimeni, pentru ca din cand in cand ai nevoie de fiecare. Nu o sa mai conteze peste 6 ani ca nu mergeai acolo cand erai mic. '' Ba da asta cine e, ca nu il cunosc'', E al lu cutare'', ''Am crezut ca au cumparat'', ''Nu ma, sunt de aici''.

| Anonim3034 a răspuns (pentru minrest):

E ciudat asa cu persoanele de varsta mea in primul rand ca ei se stiu de mici e greu sa am subiect sa vorbesc cu ei, iar cu adultii e ciudat ca trebuie sa le explic multora al cui sunt

| minrest a răspuns (pentru Anonim3034):

Pai nu prea ai ce sa faci. Nu cauta compania lor prea mult, sa nu zica ca iti arde buza sa fi prieten cu ei, si te vei integra in cativa ani de la sine.

| eliancodrut a răspuns:

In primul rand incepi cu "a da binete" cu cei care te intalnesti. La tara oamenii se saluta intre ei chiar daca nu se cunosc. Saluti vecinii prima data. A doua oara ii saluti si poti sa-i intrebi ce mai fac si chiar sa discuti banalitati cu ei.
Desigur, daca stai izolat fara sa actionezi, nu iti vei putea face relatii.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Sfatul cu "socializezi doar cu bunicii" mi se pare absolut deplasat și foarte prost. Domnule fii vertical, nu moimă. Nu contează că ei au amintiri comune și tu nu ai amintiri cu acei tineri. Crezi că viața îți dă doar prietenii din copilărie? Nu fii absurd. Fii deschis și mergi neînfricat că nimeni nu te va lua la picioare în fund. Subiecte comune, sportul, mașinile, ieșitul in natură, poante și bancuri. I mean c'mon. Du-te domnule cu curaj și întreabă de ex, ce părerea au despre partida cutare, sau daca le place sa pescuiască din barca sau de pe mal. Nimeni nu te omoară și se vor deschide noi căi in discuții. Baftă.