| anonim17yyy a întrebat:

(vreau doar sa ma descarc)
Tatăl meu nu i-a permis mamei mele aproape nimic. Toată viața ei a fost ținută parcă într-o cușcă, ferită de tot ceea ce este frumos. Ținută doar în țipete și palme —
uneori, mai rău de atât.
Mi-e teamă că va veni ziua în care o voi pierde și ea nu va fi apucat să se bucure de nimic din ceea ce oferă viața — de la simpla libertate, până la a vedea țara, a se machia cât de puțin, sau măcar să-și facă unghiile. Să se poată îmbrăca măcar o dată în ceva ce îi place ei, nu în ceva ce „i se permite". Să poată face orice își dorește, fără să fie nevoită să ceară permisiunea sau să trăiască cu frica de consecințe.
Mă doare faptul că nu am puterea să schimb asta. Mă doare sufletul să văd cum trece tinerețea și viața pe lângă ea, iar ea nu apucă să se bucure de absolut nimic.
Ea este inima mea, este ochii mei din cap. Nu mi-aș putea continua viața fără ea, chiar dacă nu îi spun asta des. Îl condamn pe tatăl meu pentru tot ce i-a făcut — pentru toată durerea, pentru lipsa de respect, pentru anii în care a tratat-o ca pe o servitoare, nu ca pe o femeie care merită să fie iubită și prețuită.
Mama mea are aproape 39 de ani. Are vârsta la care ar fi trebuit să știe ce înseamnă o vacanță, ce înseamnă să trăiești ca o doamnă, să te bucuri de viață… Nu să trăiască prizonieră lângă un om care n-a respectat-o nici măcar o secundă.

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

E intr-adevar aiurea. Din pacate nu stiu daca poti face tu ceva fara sa agravezi situatia. Chiar daca tu cresti si vei vrea sa o scoti pe maica-ta din situatia aia, nu vei fi lasata de tatal tau.
Daca mama ta isi doreste o schimbare, ea ar trebui sa fie cea care sa si-o faca. Cand alegi o persoana cu care sa-ti imparti restul vietii, trebuie sa ai grija in primul rand, la nevoile tale. Sa nu faci prea multe compromisuri si sa nu cedezi din drepturi doar de dragul de a avea o relatie.
Din pacate maica-ta din ce ne-ai povestit, nu poate vedea aspectul asta si ramane prizoniera in situatia cu pricina.
Tot ce poti sa faci tu incat sa o ajuti, e sa cresti, sa te dezvolti in toate aspectele, si sa ai grija de ea cand chiar va fi agresata. Sunand la politie atunci cand e cazul si incercand sa o inveselesti cum stii tu mai bine.
Recomand totusi in cazurile grave, sa suni la politie. Nu inchide ochii violentei domestice. Ii vei face un bine atat mamei tale cat si tie.

Mult noroc!

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mama ta este un adult care s-a complacut in situatia aceea, ca nu a fost legata de piciorul patului si tinuta cu forta acolo, putand oricand sa divorteze de un om violent.
Asadar nu vorbi in numele ei si nici nu o caina, fiindca asta este si a fost decizia ei!

| anonim17yyy explică (pentru Violleta2022):

Și unde să meargă? O femeie de la țară, fără stabilitate financiară și cu doi copii după ea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim17yyy):

Nu-i mai cauta scuze, ca sunt milioane de femei singure cu copilasi, care muncesc si se intretin, traind cu chirie la sat.
Maica-ta este singura vinovata ca s-a complacut in situatia aia.

| Miruna333 a răspuns:

Cati ani ai, lucrezi? Daca da, o poti salva din acel mediu toxic. Denunta-ti tatal sa plateasca pentru tot ce a facut!

| anonim17yyy explică (pentru Miruna333):

Doar ce am împlinit 17, nu lucrez. Mi as dori sa o pot salva, dar nu stiu ce variante am

| Miruna333 a răspuns (pentru anonim17yyy):

Ah, esti mic. 1. Denunta-l! si vorbeste cu membrii familiei sa se implice!

| angel6lust a răspuns:

Ar trebui să o sfătuiești pe mama să își adune curajul și să se despartă de el, o să fie greu după divorț, dar dacă va munci viața i se va schimba în mai bine și o va trăi.
Mult noroc în continuare! ♡

| anonim17yyy explică (pentru angel6lust):

Mulțumesc frumos!
Din păcate, nu cred ca va avea vreodată puterea necesară pentru a-l părăsi

| angel6lust a răspuns (pentru anonim17yyy):

Să o ajuți să scape de el. Succes!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim17yyy):

Ii freci tu o mama de bataie nenorocitului, atunci. Iar maica-ta are nevoie de asistenta. Si juridica, dar mai ales de consiliere ca sa realizeze ca depinde in mare masura de ea ca sa ii fie bine de aici inainte.

| anonim17yyy explică (pentru GabiDumitrescu):

Din pacate sunt fata si nu as avea puterea necesara pentru a-i face fața

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim17yyy):

Levier, facaletz, tigaie. Amplifica forta, sa stii. Electrosoc sau un spray cu piper. Exista metode.