Te stiu dupa nume de pe forumuri.Cum scap de melcii aia mici maro-nu aia galbeni?
Salut! Probabil te referi la melcu neritina sau a unei rude de-a lui . Sunt foarte utili, dar si foarte invazivi. Odata am ajuns sa am intr-un acvariu cu vivipari cateva milioane de astfel de melci! Si totul a inceput de la 1 singur exemplar primit odata cu o planta acvatica! Probabil avea icre, le-a depus si na, gata invazia.Sa scapi de ei ai mai multe metode,depinde ce preferi tu.Cea mai simpla este sa ii scoti tu cu mana saptamanal cand schimbi apa,ii aduni de oriunde ii vezi.O alta metoda ar fi sa plasezi noaptea o sursa de lumina slaba deasupra bazinului,la lumina mai slaba sunt foarte activi,si vor umple geamurile acvariului, trebuie doar sa astepti sa se urce pe geam cat mai multi, iar apoi ii scoti cu mana, ii culegi ca pe ciuperci
! O metoda prin care ii omori pe toti in cinci minute este sa scoti toti pestii din acvariu si filtrele(pentru a nu decicla acvariul) si bagi sare de lamaie cat cuprinde, sa zicem un pliculet la 10 litri de apa.In cateva minute vor muri toti si vor cadea pe substrat, ii aduni cumva, sau ii aspiri si gata! Apoi schimbi toata apa din acvariu, pui alta noua dar fara clor, lasata 24h la declorinat, pui inapoi filtrele, fara sa le speli, in nici un caz.Plantele, daca ai in acvariu cand pui sare de lamaie nu te ingrijora, o tolereaza foarte bine! Doar pestii si nevertebratele trebuie scoase de acolo. Dupa ce pui apa in acvariu si ai montat filtrele inapoi, poti baga si pestii.Pentru siguranta ca nu deciclezi acvariul cumpara o fiola de bacterii de la petshop, astfel acvariul va functiona din nou la maxim.Acum tu alegi metoda
,eu o recomand pe ultima! Asta daca vrei sa ii eradichezi pe toti,inclusiv ouale depuse, de la sarea de lamaie majoritatea oualor vor fi distruse.O metoda inteligenta ar fi sa cumperi un pui de ciclida africana care va manca tot, dar va manca si plantele si va ataca si pestii pe care ii ai, in functie de ce ai
, deci nu ar fi o solutie buna.Pentru mai multe sfaturi, cauta-ma pe facebook!
UnchiulRamiz întreabă: