Sunt atât de multe lucruri de spus despre pisici, încât nu ştiu de unde să încep. Spre exemplu, ştiai că pisicile pot purta puii a 2 sau 3 motani deodată? În timpul unui ciclu de călduri, femelele se pot împerechea de mai multe ori, cu motani diferiţi. Şi pot purta puii fiecăruia. De aceea apar uneori pisoi care nu seamănă nici cu femela şi nici cu masculul cu care credeai că s-a împerecheat.
Şi mai ştii că pisicile albe cu ochii albaştri devin surde, odată cu trecerea timpului? Sunt foarte sensibile la soare şi razele UV, de aceea au nevoie de protecţie suplimentară. De altfel, pisicile albe care trăiesc pe afară, se ascund mai mereu de soare.
De asemenea, pisicile torc şi atunci când sunt fericite, dar şi atunci când sunt bolnave, stresate sau le doare ceva. Se spune că torsul le alină din suferinţă şi le ajută să-şi revină.
Iar puii de pisică dorm mult pentru că astfel cresc mari şi frumoşi. Pisicile sunt foarte active şi năzdrăvane până pe la 6-7 luni. După această vârstă devin mai uşor de educat, înţeleg mai multe şi se ataşează de stăpân.
Toată lumea zice că pisicile nu au stăpâni ci servitori. Dar ştiai că pisicile te urmăresc prin casă, ca un căţel, să vadă ce faci? Şi dacă eşti trist, vin şi-ţi fac masaj cu lăbuţele. Fireşte, nu orice pisică. Depinde de caracterul fiecăreia. De altfel, masajul reprezintă o formă de a-ţi mulţumi, dar e şi un indiciu că vor să le alinţi. Iar dacă dau din coadă, e cazul să le laşi în pace. Spre deosebire de câini, pisicile dau din coadă când le enervezi sau vânează.
Pisicile sunt animale minunate, ideale pentru viaţa în apartament. Poţi afla multe alte informaţii şi curiozităţi despre pisici aici: http://www.animalutul.ro/pisica/
Aici gasesti tot ce-ti trebuie!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pisic%C4%83_de_cas%C4%83
Pisicile sunt niste animale independente, indiferent de rasa, insa ca sa ai o pisica fericita si sanatoasa trebuie sa ii dai atentie si afectiune.
1. Pisicile au temperament, la fel ca oamenii, si puiutii deseori au probleme comporatemntale, fiindca au tentativa sa imite actiunile omului( de aceea nu e indicat sa tii pisica, daca ai bebe in casa)
2. Alimentatia pisicii trebui sa fie bogata in vitamine si subtsante nutritive ( pentru pisicile care stau in casa si nu au acces afara-mancara bogata in vitamina E pentru un par frumos si sstralucitor si saraca in calorii, pentru pisicile care au acces afara -mancare bogata in calciu, magneziu si vitamina A- pentru sistem imunitar bun si corp rezistent si puternic, iar pentru pisoii sub un an-mancare bogata in proteine si vitamine)
3. Pisicile dupa cum spuneam, sunt independente, insa asta nu inseamna ca tu nu trebuie sa le mai ingrijesti, sa le cureti ochii, nasul, urechile, sa-l piaptani si sa ii faci vizite medicale si sa ii mentii curat mediul in care traieste
Si eu am doua pisici, un motanel persan in varsta de 5 luni si o pisicuta birmaneza in vasrta de 4 luni,( de cand ma stiu am pisici), deci stiu cateceva despre pisici
Sper ca ti`s utile informatiile.
Pisicile sunt recomandate celor ce stau la casa, dar si celor care locuiesc intr-un apartament. Sunt foarte usor de ingrijit, fiind curate ( se ling ). Pentru a o ingriji, iar ea sa fie fericita ai nevoie doar de : o litiera, cateva jucarii ( daca nu poti sa-i cumperi o jucarie gen soareci poti sa-i dai si un ghemotoc de hartie ), un cosulet in care sa doarma, mancare ( si bol desigur ), nisip pentru litiera ( recomand nisipul siliconat pentru ca absoarbe mirosurile ) o perie pentru ca atunci cand creste sa nu gasesti par prin casa ( poti folosi si o manusa speciala.)si desigur MULTA DRAGOSTE. Chiar daca se spune ca pisicile lasa mult par, odata ce le perii vei gasi cate 2-3 fire de par pe canapea si poate mai multe in pat, sau pe unde isi petrece ea majoritatea timpului. Cainii NU sunt cei mai buni prieteni ai omului. Pisicile sunt la egalitate cu ei, deoarece cainii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor care stau la casa ( cu curte ), iar pisicile sunt prietenele celor ce stau la apartament.
N-am luat nimic de pe net. Am pisica si stiu toate astea. Sper ca am ajutat!
Succes!
Au mai multe randuri de ploape.
Bolile pisicilor sunt asemanatoare cu cele ale oamenilor. Oamenii pot face bronsita, pisicile fac rinotraheita (bronsita de pisica).
Pisica este un animal nocturn. Doarme ziua, iar noaptea fuge de nebuna si distruge tot ce ai prin casa.
Toate pisicile de afara au viermi rotunzi sau tenie pentru ca mananca soareci.
Pisicile isi iubesc stapanii mult in ciuda faptului ca Youtubul spune ca oamenii sunt sclavii lor.
Poti dresa o pisica sa dea labuta si sa faca diferite trucuri.
Daca ai o pisica agitata mai adopta o pisica. O sa invete sa se comporte frumos si isi va consuma energia.
Daca mori in casa, pisica o manance din tine peste cateva zile.