| o_fata_dulce:* a întrebat:

AS vrea sa va rog sa ma ajutati cu niste retete de prajituri mai ieftine, cine are ceva de genu primeste fundita

5 răspunsuri:
| IrinaAndreea a răspuns:

Asta e buna, ieftina si sigur gasesti prin casa ingredientele: http://irina-andreea.blogspot.com/2009/04/atentie-se-prajitureste.html

| Laurici :x a răspuns:

-prajitura cu branza de vaci :
Pentru alaut: 175 g faina, 2 lingurite praf de copt, 75 g zahar, 1 lingura cacao, 1 ou, 75 g margarina

Se framanta toate (se pun in vas in ordinea in care le-am scris mai sus), aluatul iese cam moale, se lasa la rece cam o ora (eu l-am pus la congelator 10 min, pana am pregatit crema de branza, ca nu am avut timp sa astept )

Crema: 350 g branza de vaci degresata, 150 g zahar, 2 oua, 100 g unt moale, 1/2 plic budinca de vanilie (praf), 5 pliculete zahar vanilinat
Se mixeaza bine branza de vaci si zaharul, apoi se adauga galbenusurile, untul moale, praful de budinca si zaharul vanilinat. Separat, se bat spuma cele 2 albusuri si se toarna in crema de branza, se amesteca usor, intr-o singura directie.

Cam 2 treimi din aluatul rece se intinde in tava si pe margini (daca aveti tava detasabila, va fi foarte usor cand e coapta prajitura), se toarna crema peste foaia maro si peste crema, se pun,, bilute" facute din restul de aluat.
Se coace la foc potrivit, cca 40-50 de min. Se taie f bine cand e rece (mai ales a doua zi, dupa ce a stat la frigider peste noapte... daca va place branza dulce, e minunata o felie din prajitura asta, rece langa o cafeluta fierbinte, dimineata in fata monitorului

-prajitura cu ness :

Pentru crema de vanilie:
- 1/2 l lapte
- 4 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 6 pliculete de zahar vanilat
- 1/2 pachet de unt

Pentru spuma de ness:
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar brun
- 4 linguri ness

Mod de preparare:
Crema de vanilie:
Intr-o farfurie se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pune faina, amestecand in continuare pana se face o pasta groasa. Se adauga zaharul vanilat si mai amestecam putin.

Compozitia se toarna in lapte si se pune la foc, mestecand in continuu cu o lingura, pana incepe sa fiarba. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se pune untul. Se da la racit.

Spuma de ness:
Se bat albusurile spuma, apoi se pun cele 5 linguri de zahar brun si se bate in continuare foarte mult. Se adauga 3 linguri de ness si amestecam foarte bine.

Dupa ce s-a racit crema de vanilie, luam blatul de tort si il taiem in 3 parti in lung (sau poti cumpara blatul direct taiat).

Pe prima bucata se pune crema uniform intinsa, apoi se pune cea de-a doua bucata, pe care se intinde de asemenea crema. Se aseaza cea de-a treia bucata de blat pe deasupra careia se pune spuma de ness. La final, optional, putem pudra deasupra 2 linguri de ness. Se poate servi imediat, dar este mai buna daca o lasam un pic la frigider.

| ♥.Sagemix a răspuns:

Cred ca este destul de ieftina si destul de usor de facut. acum depinde doar de gustul fiecaruia :D.
http://edithfrincu.blogspot.com/......ramel.html

| Loredana_4793 a răspuns:

Http://gospodini.blogspot.com/2008/01/negresa.html

negresele sunt foarte bune, se fac repede si nici nu te costa mult

http://gospodini.blogspot.com/2008/12/biscuiti-spiralati.html

biscuitii spiralaţi, se fac rapid si iar e foarte ieftin.Mai uitate pe adresa asta si ai sa vezi multe retete foarte bune si ieftine(retetele astea le-am facut si eu si iti garantez ca sunt bune)

Succes:-*