| Alexandrup a întrebat:

Cum se numesc personalitatile de pe bacnotele de 1 leu, 5 lei, 50 de lei si 100 de lei? Dar pe partea cealalta ce arata? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Ropidox a răspuns:

Acestea sunt personalitatile

1 leu
Pe față se află portretul istoricului Nicolae Iorga, iar pe verso Mănăstirea Curtea de Argeș precum și stema Țării Românești.

5 lei
Pe față se află portretul compozitorului George Enescu, iar pe verso Ateneul Român precum și un pian și un fragment de partitură muzicală.

10 lei
Pe față se află portretul pictorului Nicolae Grigorescu, iar pe verso o culă oltenească și un fragment dintr-o pictură de-a sa.

50 lei
Pe față se află portretul aviatorului și inventatorului Aurel Vlaicu, iar pe verso unul din prototipurile sale de avion și un cap de vultur.

100 lei
Pe față se află portretul scriitorului Ion Luca Caragiale, iar pe verso o statuie a sa și vechea clădire a Teatru Național din București.

200 lei
Pe față se află portretul scriitorului și filosofului Lucian Blaga, iar pe verso Gânditorul de la Hamangia și o veche moară de apă.

500 lei
Pe față se află portretul poetului Mihai Eminescu, iar pe verso o pagină din ziarul „Timpul", un tei, și clădirea Bibliotecii Centrale Universitare din Iași

Sper ca te-am ajutat destul!

3 răspunsuri:
| Afdsa a răspuns:

De pe cel de 1 leu : Nicolae Iorga
De pe cel de 5 lei : George Enescu
De pe cel de 50 de lei : Aurel Vlaicu
De pe cel de 100 lei : Ion Luca Caragiale.

Baftă.

| BlueR a răspuns:

1 leu: Nicolae Iorga
5 lei: George Enescu
50 lei: Aurel Vlaicu
100 lei: Ion Luca Caragiale
Aici vezi ce arata pe spate.

http://www.bnr.ro/Monede-si-bancnote-in-circulatie-724.aspx

| andypandy a răspuns:

Imi e tare greu sa cred ca nu ai bancnote de
astea prin casa. GOOGLE IS YOUR BEST FRIEND!