| RiciuFlorina a întrebat:

Bună seara este normal sa pun dop la sifonul din baie și să îl lipesc pentru că de curând mia refulat canalizare prin sifon cu mizerie de la vecini

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Este normal sa chemi un instalator sa desfunde canalizarea.

| adryang78 a răspuns:

Dacă locuiești la bloc și vecinii sunt cu la etajul superior, degeaba pui dop. A refulat pe-acolo fiindcă a fost cel mai apropiat punct. Este principiul vaselor comunicante, o să-ți refuleze prin vasul de toaletă, scurgerea de la cadă, depinde la ce înălțime ai tu sanitarele puse.
Trebuie rezolvată problema de pe coloana de scurgere. Din moment ce a refulat la tine, înseamnă că dopul, blocajul, este între etajul tău și cel de sub tine.

| RiciuFlorina explică (pentru adryang78):

Bună ziua am întrebat pe vecinul de sub mine și mi-a spus că la el nu este nimic înfundat

| adryang78 a răspuns (pentru RiciuFlorina):

Am zis că problema este între etaje. Între vecinul de sub tine și tine. La el nu este nicio problemă, blocajul nu îl afectează.
Vezi că sunt granule pentru așa ceva. Atenție, conțin sodă caustică. Pui un pachet de granule în sifon și torni după 20 de secunde 3-4 litri de apă fiartă, puțin câte puțin. Dacă se desfundă, se aude bolborosind și se vede apa ducându-se. Dacă nu, repeți operația sau iei un "șarpe" de la un magazin de profil și încerci să spargi dopul.

| kornelus a răspuns:

Bună seara! Cred căci din întrebarea postată pe acest site de tine, mai degrabă ar fi o problemă de canalizare. Dacă locuiești la bloc și apartamentul îți este situat la parter, sau etajul I, există șanse ca tocmai ți-e să-ți răfuleze toată mizeria de pe coloană, mai ales dacă vecinul tău dedesubtul tău(parter), are clapetă.
O seară frumoasă!
Numai bine!