Ba voi inebunirati? caz la verb?
verbul are mod timp, pers, nr, diateza, fs(vb predicative)...
Verbele nu au caz , poate te referi la mod, conjugare sau la timp, numai substantivele, adjectivele etc. au caz, sper ca te-am lamurit.
Acum scuze, dar verbul nu are niciun caz, numai substantivul ar fi CAZUL sa pui mana pe manual
Credeam ca intrebarea e de verbe, nu autocaracterizare
Draga rebeca,mai interseseaza-te,sa vezi ca verbul are caz:vocativ, genitiv, nominativ ati spun ceva?
Ce? ce cls esti. eu stiu decat modurile personare indicativ (prezent, imperfec, perfect compus, perfect simplu, mai mult ca perfectul, vitor, vitor anterior) conjuctiv(prezent, perfect) conditional optativ (prezent, perfect) imperativul
moduri nepersonale : infinitivul, gerunziul, participiu, supin
Doamne! Ce oameni! Cine nu are ceva inteligent de spus sa inchida gura! Poate a patit si fata ca mine, a avut la tema sa scrie cazurile verbului.Iar pentru persoanele care sunt de o inteligenta rara, asa ca voi, exista locuri special amenajate.
Totusi, e adevarat.Verbul se acorda in gen si caz cu partea de vorbire pe care o determina.Si pe mine m-a dus de nas profa.
Daca a gresit nu inseamna ca e proasta sau retardata. Din greseli inveti. Ce ma, voi nu ati mai gresit?
De cand are verbul caz? Verbul are : timp, persoana, numar, mod..., dar nu caz!
Rook_Octa_1991 întreabă:
sadlifetobe3 întreabă:
Levantes întreabă: