| mutuu23 a întrebat:

Care crezi ca a fost cel mai crud om din lume?

Adolf Hitler

Vlad Tepes

Pol Pot

Che Guevara

Răspuns Câştigător
| Elena1234456 a răspuns:

Adolf Hitler, pentru ca se credea perfect si pe oamenii care ii vedeau defectele ii pedepsea crunt.

11 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Hitler nu este nici pe departe cel mai crud. In primul rand pentru ca nu a omorat pe nimeni cu mana lui, iar cifrele sunt foarte mult exagerate, numarul de sase milioane de victime fiind de fapt lansat de sovietici inainte de procesul de la Nuernberg. In prezent se considera ca au murit mai putin de 1 milion de oameni in lagarele germane, din care cei mai multi rapusi de tifos. Este semnificativ efortul depus de germani pentru deparazitare, tocmai pentru a opri acest tifos fiind folosite cantitati impresionante de Zyclon B (va suna cunoscut?). Chiar numarul de ceteva sute de mii este unul doar estimat, neexistand dovezi in acest sens. In schimb, un grup de luptatori pentru drepturile omului din URSS au intocmit o lista cu peste 1. 300. 000 de NUME, fiecare reprezentand o victima a represiunii staliniste. Mai mult de jumatate dintre acestia au fost executati in urma unor liste de executie SEMNATE PERSONAL de Stalin.
Hitler a avut insa ghinionul de a pierde razboiul, un razboi care a facut in total 72 de milioane de victime, dintre care vreo 5 milioane au fost germani. Dreptatea este intotdeauna de partea invingatorilor, de aceea cand vorbim de lagar ne gandim la nazisti, desi lagarele din Siberia nu au fost cu nimic mai blande.

Revenind insa la lista, la o analiza obiectiva Vlad Tepes ar fi ocupat cu siguranta primul loc, el fiind singurul dintre cei mentionati care a privit agonia victimelor sale, ori acest lucru trebuie sa conteze foarte mult intr-o analiza a cruzimii. Dar comparatia nu este deloc cinstita, avand in vedere ca faptele lui s-au petrecut intr-o alta era, in care viata unui om nu avea aceeasi importanta.
Din lista lipsesc insa multe nume importante, poate ar trebui inceput cu Stalin, pe care l-am amintit deja. Cu siguranta nu ar trebui eliminati nici presedintii americani. Si ma limitez la un singur argument - cred ca Harry Truman este singurul care a reusit sa extermine PRIN ORDIN DIRECT peste 200. 000 de oameni in doar trei zile.
Nominalizarea lui Iuda este dupa mine o exagerare - fapta lui nu a fost neaparat cruda, a fost doar o tradare. Si daca ne gandim ca nu a putut trai cu aceasta tradare pe constiinta, putem afirma ca nu a fost deloc un om crud, chiar daca tradarea lui a contat mult in istorie. Daca privim prin ochii unui necrestin, ea devine chiar o tradare banala, fara niciun fel de importanta.

| AndutzaAndu a răspuns:

Adolf Hitler, clar! Nu ştiu cum un om poate să elimine 6 milioane de evrei, care erau şi ei oameni la urma urmei!straight face

| Domyno a răspuns:

Hitler cu sigurantza!

Nu cred ca a mai omorat cineva 6 milioane de oameni nevinovati!

| dolyan a răspuns:

Poate vei rade, dar eu cred ca cea mai cruda persoana a fost IUDA, de ce?
Pentru ca desi stia ca Hristos nu a facu decat bine, excluzand faptul ca era fiul lui Dumnezeu, nu i-a pasat de suferinta ce o pricinuia unui om nevinovat!

| Sylx a răspuns:

Dintre cei mentionati de tine consider ca Hitler a fost.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adolf Hitler, parerea mea!
Nu cred ca Vlad Tepes a fost asa crud eu vroia ca in Tara Romaneaca unde a domnit el sa fie ordine si disciplina!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca basescu pentru ca vom ajunge sa murim de foame din cauza lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In orice caz nu elllllllllll

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adolf Hitler fara indoiala

Răspuns utilizator avertizat