Legenda lui Mos Craciun
Legenda spune ca mosul ar fi fost o persoana rea, inumana. Sotia lui in schimb era miloasa si blajina. Ea i-a oferit adapost Fecioarei Mariei cand aceasta era pe cale sa nasca, dar temandu-se de mania lui Craciun, a ascuns-o pe aceasta in iesle. Craciun, afland de isprava sotiei, s-a infuriat si i-a taiat mainile. Fecioara Maria a facut o minune si i-a lipit bratele Craciunitei. Minunea a avut si efecte secundare, Mos Craciun transformandu-se in omul blajin, milos si jovial pe care il stim astazi.
Cum arata Mos Craciun?
Cu totii stim ca mosul este un personaj simpatic rumen in obraji, cu o burtica prietenoasa si cu barba lunga si alba. El este imbracat intr-un costum alb cu rosu si poarta o curea neagra. Cu toate acestea, portretul arhicunoscut nu a fost acelasi dintotdeauna.
Un mos gras, cu burta de la prea multa bere ...care nu este deloc la modaaa! adica.helooooo acelasi costum in fiecare anl-) si ce-i aia sanie trasa de reni?! in loc de o decapotabila ROZ cu un catel micut imbracat de la d&g! groazniccc! probabil ca asta ar fi raspunsul unei pitipoance despre mos carciun
) cat despre mine cred ca mos carciun este prezent in sufletul fiecarui om.:X
Nu stiu de ce, dar cred ca te plictisesti si nu stii ce sa mai intrebi.
Cine este xXAlexXx?
N-am nimic cu tine, doar ca e o intrebare stupida!
Esti cam copil.sa mai crezi in " Mos Craciun"
Sunt parintii. Daca ai sub 10 ani atunci sa nu crezi ce am spus mai inainte...
Mos Craciun nu exista a existat in secolul 1 si a trait un deceniu dar important e ca el nu aduce cadouri ci parinti le cumpara deci revin...nu exita
Un om batran care se spunea ca omora oameni. Dar, ca isus sa ii ierte pacatele el venea noaptea si dadea cadouri copiilor.acesta a murit de batranete dar Dumnezeu ia redat viata si a fost numit Mos craciun fiindca aducea cadourile numai de sarbatori si ii se spunea mos fiindca era batran. Dar aceasta poveste este doar o legenda, el nu exista parintii sunt cei care pun cadourile su pom noaptea. Funda?
Este un mos cu barba lunga, gras si care ii place sa imparta cadouri copiilor.
Are 9 reni : Rudolf - cu nasul rosu
Comet - cel mai dur ren
Cupid – renul romantic
Vixen – cel mai gratios ren
Dancer si Prancer– cei mai talentati reni
Blitzen – renul electric
Dasher – renul sofisticat
Donder – cel mai disciplinat ren
etc... funda?
Nu exista Mos Craciun. Mos Craciun este un personaj imaginar ce ne ajuta sa simtim fericirea darului primit din suflet in dimineata de Craciun.
CADOURILE PRIMITE DE COPII SUNT ADUSE DE CATRE PARINTI
.