Pai oameni care se sinucid ei singuri sti tu, spanzurat, sa se impuste, Dumnezeu nu permite asa ceva si este un pacat foarte mare al omului deoarece este e doar planul lui " maiki maiki " sti tu cine e ala.Deci cum spuneam Dumnezeu primeste doar oameni buni fara pacate multe si exista o balanta sa zicem ca binele e in dreapta si raul in stanga balantei. Daca raul atarna putin Dumnezeu mai pune un pic de bine si ajungi in rai asa mi-a explicat mie profa, dar sper sa iti fie de folos... a si am uitat doar prin rugaciune pentru omul decedat ce a ajuns in iad il poti scapa de acolo. Succes sper ca te-am ajutat
Deci. daca te sinucizi sigur o sa te duci in iad nu tu ti.ai dat viata ca sa ai dreptul sa ti. o iei. Dumnezeu ti. a dat viata dumnezeu ti. o ia
e cel mai mare pacat pe care ai putea sa il faci
. si daca vrei sa ajungi in rai spovedeste. te de cate ori poti, ajuta-i pe oamenii care au nevoie de ajutor si incearca sa crezi in dumnezeu si toate o sa mearga bine
ssper ca am fost de folos :*
Nu mai contează ce fapte ai făcut, calea este una singura... Viaţa este un dar de la Dumnezeu şi nu trebuie să-ţi baţi joc de el!
Din cate stiu eu daca iti iei viata singur este pacat pentru ca doar Dumnezeu este cel care ti-o poate lua.asa ca nu ajungi in rai.
Celor care se sinucid nu li se face slujba de inmormantare cu preotul.
Viata ai primit-o de la Dumnezeu si doar el are dreptul sa ti-o ia, de aici vine si a 6-a porunca:Sa nu ucizi.Se refera atat la a nu lua viata altei persoane cat si la a nu-ti pune capat vietii, caci de fapt e tot o crima.Insa in Biblie mai scrie ca toate pacatele iti sunt iertate daca:te caiesti si regreti faptele savarsite.Multi critici religiosi intra in conflict pe tema ca:daca te caiesti, exista iertare la orice pacat, chiar si in viata de apoi, unii afirmand ca pacatul de ati lua viata se exclude.Deci nu se poate spune cu exactitate daca pacatul de ati lua propia viata va fi iertat sau nu.pa pa
@alina404 la afirmatia "Dumnezeu primeste doar oameni buni fara pacate" nu este adevarata.Nu exista om fara pacate.Si cand zic pacate inseamna mai mult nu doar unul singur. Daca atunci cand te nasti ai 3 pacate dar pe parcursul vietii acumulezi crede-ma. D-zeu primeste oameni cu pacate dar nu oameni care isi iau viata ei insisi, si in plus trebuie sa te caiesti sincer ca sa fii iertat. Din punctul meu de vedere pentru mine nu exista D-zeu deoarece mi s-au intamplat prea multe lucruri in care mi-a demonstrat ca nu exist pentru el si ca nu este alaturi de mine.
Sinuciderea este cel mai mare pacat. Dumnezeu ne=a dat viata s-o traim, nu sa ne omoram.Deci...
Onny am zis " fara pacate multe" adica ma refeream la cele mai grave, nu la injuraturie etc.