Depinde si ce citesti.
Daca citesti John Green si 50 shades of gray poti sa citesti 30.000 de volume ca ramai la acelasi nivel, daca nu chiar ajungi la unul mai jos.
Niciodata dupa ce pui o carte jos nu ajungi sa ramai la acelasi nivel sau mai jos, mereu inveti ceva din ea, chiar si faptul ca te relaxeaza e un atuu, esti in plus cu ceva.
Nu am facut efectiv o comparatie intre ei, doar am spus carti care sunt foarte populare si citite la ora actuala desi sunt slabe.
Da, am luat ceva in mana de Green, altfel nu-mi permiteam sa vorbesc aiurea. Am citit cateva fragmente din cautand-o pe alaska si `sub aceeasi stea` sa vad de unde toata dabandura aceea.
Pot zice ca stilul lui e extrem de lame, frazele nu sunt deloc unele pe care i le-as atribui unui autor, mi se pare ca si un elev de liceu daca ar avea structura romanului lui l-ar putea scrise in aceeasi maniera si in acelasi mod.
Nu are figuri de stil mai deloc (sau daca are, sunt extrem de banale si comune), nu are nimic imprevizibil sau care sa te faca sa zici wow. E incredibil de overrated fara un motiv.
Dupa ce am crescut cu literatura clasica chiar nu pot sa zic ca autorul ala isi merita faima.
Nu e de ajuns, dar te ajuta sa memorezi mai bine, sa-ti corectezi unele greseli gramaticale si de lexic.
Apoi depinde si ce citesti, bineinteles ca informatia e cunoastere si te ajuta sa intelegi sau sa inveti lucruri noi.
Cate ptin in fiecare zi, devii mai inteligent, dar asta inseamna ca trebuie sa citesti macar 2 ore zi, peste materiile scolare din: istoria lumii, din geografia lumii, din politica, economie, fauna, biologie samd.
Mai inteligent nu, inteligenta e nativa si nu se cultiva. Mai intelept, cu siguranta.
Daca citesti benzi desenate cu Spider Man degeaba...si la fel daca citesti si PlayBoy...Deci in concluzie nu cititul te face mai destept, cu studiul.
In sfarsit, o minte lucida si odihnita. Like it.
Multumesc
Nu cred ca el se referea la citit playboy sau benzi desenate va place la unii sa o lalaiti aiurea
Poti sa ciesti pana nu mai poti, nu faci nimic.Sa studiezi inseamnq nu numai sa citesti, inseamna sa memorezi lucrurile utile
Depinde ce citesti. Toti profesorii zic ca citind iti dezvolti creierul, eu zic ca iti dezvolti vocabularul mai mult si modul de exprimare.
Multi oameni citesc carti de Anti-Christ sau despre Hristos si devin mult mai prosti, si mai le spun si altora mai prosti decat ei si aia cred si asa se raspandeste prostia.
Faptul ca nu esti de acord cu parerea unora sau subiectul unei carti nu inseamna ca aia sunt prosti
Faptul ca unii citesc un lucru si il inteleg gresit si mai dau si mai departe informatia, sunt prosti!
Ce legatura are cu intrebarea mea?
Am vazut ca ai dat acelasi raspuns si la alte intrebari.Wtf...
Eu zic sa te tii de scoala,sa inveti din constiinta ta,sa te documentezi in domeniile care iti plac,sa citesti daca asta iti place,sa te uiti la filme,documentare, toate astea iti imbunatatesc constiinta, nu mai crede toate prostiile ca daca citesti devii inteligent, si asta te ajuta, dar nu intr-o mare masura.
Nu neaparat, cititul este numai un material care ti se pune la dispozitie, un mijloc, la fel si scoala si orice alt mediu formativ.Nu stiu daca devii ca adevarat mai inteligent dar stiu ca iti poti accesa mai bine resursele desfasurand anumite activitati solicitante intelectual.In orice caz, cu adevarat important este sa iti dezvolti un sistem de gandire care sa iti permita sa utilizei informatia, sa o aplici, sa realizezi conexiuni cu cu urinta, sa sintetitezi sau sa dezvolti.Incerca asta reflectand mai des asupra evenimentelor(ca exercitiu aplicat), luand parte la discutii cu oameni care au ceva de zis si bineinteles documentandu-te(ramane la latitudinea ta ce inseamna documentarea)
Adyy5 întreabă: