| PupicelT a întrebat:

Hello big hug Am si eu o intrebare si apelez la voi laughing De ce majoritatea preotilor au barba? worried

Răspuns Câştigător
| ciucalataaerata a răspuns:

BUNA...

ASA A LASAT DUMNEZEU PE BARBAT - denumirea de "barbat" vine de la "barba"! Barba este prietenul cuminteniei! Dar nu este obligatoriu ca un preot sa poarte barba? Pai ma rog Dumnezeu nu a lasat pe nimeni cu barba deoarece ne-am nascut fara par si fara barba.Eu zic ca nu conteaza daca ai barba conteaza sufletul. S-a creat un obicei in a purta barba toti preotii desi nu vad care e rostul.Inteleg ce vrei sa zici dar aceeasi stare sufleteasca o poti avea si fara barba. Sa inteleg ca nu e obligatoriu.tongue

pop

5 răspunsuri:
| 3ntzz a răspuns:

Cica pentru ca Iisus Hristos avea barba si nah laughing ce face omu' ( adica Iisus ) face si maimuta laughing
Cred ca te-ai prins tu :-J
byewinking

| Madalichka a răspuns:

Din cate am auzit, in zilele de sarbatoare si de post nu e bine sa faci dus sau sa te razi. Eu nu stiu de ce anume se face asa, dar cel mai probabil asta e motivul pentru care au barba.

| Helăăău a răspuns:

Nu o sa dau copy pase la vreun articol sau altceva, iti dau direct site-ul unde poti sa te uiti un forum unde au mai scris niste useri :)
http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5783

| Anastasiaa a răspuns:

Pentru ca tin un fel de doliu thinking adica atunci cand tin doliu barbatii nu se barbieresc, iar preotii tin un fel de doliu lui dumnezeu, de aceea. sper ca te-ai lamurit, daca da, stii si tu laughing.

| alessia5158 a răspuns:

Unii sustin ca este o traditie, altii ca daca Hristos a avut parul lung si barba netunsa asa trebuie sa aiba si preotii, altii pentru ca barba este "ceva " lasat barbatului de la creatie.