| waXonwaXoff a întrebat:

Modul si timpul verbelor din fragment este mod indicativ, timp imperfect iar intrebarea mea este ce arata/exprima acest timp?

"Eram in clasa a patra cand IDR-ul inceput sa-mi iasa neobisnuit de mare.Desi era o injectie, nu prea ne era frica de ea, pentru ca ne-o faceau in antebrat, cu un acusor ridicol de mic, ce ne vara un strop de lichid sub piele.Am fi preferat, bineinteles, vaccinul pe zahar cubic, dar asta era.Ne insiram in fata usii cabinetului medical, cu maneca suflecata si, cand ajungeam inauntru, ne uitam mai intai cum le face la cei din fata, ne bateam joc de fetele si mai ales de baietii fricosi si, cand ne venea randul, intindeam mana si ne uitam in partea cealalta.Peste cateva zile veneau sa vada rezultatul.Atunci incepea chinul meu."

5 răspunsuri:
| NeCunoscutul329 a răspuns:

Verbele exprima o actiune neterminata nici pana la momentul vorbirii si altele exprima un obicei din trecut

| CrisuuMcQueen a răspuns:

Verbele la modul indicativ, timpul imperfect exprima, in general, o actiune trecuta si neterminata.

| MariusPaun a răspuns:

Viata

| Elena_Cozneac_1990 a răspuns:

Trebuie sa styy tu nu sa ceri la altcineva

| DudeApple a răspuns:

Arata o actiune desfasurata in trecut care este posibil sa fie neterminata la momentul vorbirii.(imi aduc aminte foarte bine era de la teza din a 5a)sper ca te-am ajutat:-)