| sosetute a întrebat:

Va Salut. Lucrez intr-un complex comercial pe raionul de Legume Fructe, si nu stiu care sunt semnele de degradarea a tuturor marfurilor pe care o am la raft, ceea ce este foarte rau pentru ca trebuie sa o scot cand se degradeaza. Imi puteti spune si mie un site unde sa vad cum se degradeaza legumele si fructele? va multumesc astept raspunsul

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Dupa o zi :
*leguma sau fructul, prin pierderea apei, nu mai are aspectul de proaspat
Semne de alterare( dupa aprox. 2 zile---depinde de ventilatia si temperatura spatiului de depozitare si/sau vanzare!):
* pe suprafata, apar pete circulare, mai inchise la culoare si de consistenta moale --- ulterior, petele se extind pe suprafata legumei, fructului si se acopera de mucegai.

P.S. Vara, temperatura in spatiul de vanzare ar trebui a fie undeva intre 7-10 grade Celsius--- un aparat de aer conditionat ar fi de ajutor caci, pe timpul noptii poate fi reglat la temperatura mai joasa( 4-5 grade).
In spatiul de depozitare, temperatura de pastrare ar trebui sa fie de maxim 5 grade Celsius.

2 răspunsuri:
| hummmer a răspuns:

Te orientezi şi tu după astea, nu-s chiar ce cauţi dar decât deloc.
http://www.cristianmargarit.ro/......-din-piata

| Mihaela1964 a răspuns:

Cred ca totul e relativ, dupa sistemul de apreciere al companiei pentru care lucrezi.Am vazut ciuperci degradate la vanzare intr-un supermarket, cu pret intreg; cam acelasi gen de marfa in piata aveau pretul mult redus, cu 2/3 chiar.Cred ca bine ar fi sa intrebi suprvizorul raionului cum incadrezi marfa ca fiind degradata, ca nu cumva sa gresesti, ar trebui sa te indrume.