| Iordacheionelmarian a întrebat:

Salut TPU, Există un screen recorder 1080P FULL HD cu decupare (crop) în timp real gratis? Adică sa înregistreze doar o secțiune din ecran, dau FUNDĂ

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Exista mai multe, chiar si windows-ul are asa ceva, dai clic pe tasta: PrtSc - care inseamna PrintScreen in caz ca nu ai stiut si iti apare sus o comanda mica din care poti alege sa faci poza la ecran sau crop, taiere din imaginea ce o vizualizezi la rezolutia care o vrei, dar pentru o rezolutie 1080 trebuie sa ai monitorul de cel putin 3K... sau daca monitorul tau nu are o rezolutie mare atunci dupa ce termini decuparea convertesti clipul la ce rezolutie vrei cu un videoconvertor!
Daca apesi tasta print screen si nu-ti apare comanda de printscreen atunci intra in setarile windows-ului si cauta setarea asta si bifeaz-o!

| mihaicalau030512 a răspuns (pentru lpavel):

Eu cred ca se refera la un video

| Iordacheionelmarian explică (pentru lpavel):

Pentru Android că NU AM Windows

| lpavel a răspuns (pentru mihaicalau030512):

Si eu la ce m-am referit, la stele? laughing Ia mai intreaba inca o data chat GPT-ul... laughing

| mihaicalau030512 a răspuns:

Ca să selectezi o anumită zonă din ecran pe care să o înregistrezi în OBS Studio (crop/decupare în timp real), urmează acești pași simpli:

1. Deschide OBS Studio
Asigură-te că ai cea mai recentă versiune instalată.

2. Adaugă o sursă nouă
În zona „Sources" (partea de jos), apasă pe „+".

Alege „Display Capture" (Captură de ecran) dacă vrei să înregistrezi o parte din monitor.

Dă-i un nume (sau lasă numele implicit) → apasă OK.

Selectează monitorul dorit dacă ai mai multe → OK.

3. Aplică „Crop" (decupare zonă)
Ai două opțiuni:

? A. Crop manual (cu Alt + mouse)
Ține apăsat Alt pe tastatură.

Apoi trage cu mouse-ul marginile sursei din previzualizare (în fereastra OBS).

Vei vedea cum se decupează marginile (apare un chenar verde).

Poți ajusta cât de mult vrei să decupezi – exact ce zonă vrei să fie înregistrată.

? B. Crop exact (numeric)
Click dreapta pe sursa din listă → Transform → Edit Transform.

În fereastra care apare, la secțiunea Crop (Left, Top, Right, Bottom) introdu valoarea în pixeli pentru fiecare margine (ex: 100 left, 200 top etc.).

Vezi modificările în timp real.

4. Setează rezoluția finală
Dacă ai decupat o porțiune mai mică, poți:

Lăsa fundalul negru (OBS va înregistra totul într-un cadru 1920x1080, dar conținutul va fi doar într-un colț);

Sau redimensionezi sursa cropped (clic dreapta → Transform → Fit to screen / Stretch to screen) ca să umple întreaga zonă de înregistrare.

5. Apasă „Start Recording"
Găsești butonul în dreapta jos.

OBS va înregistra doar zona selectată și decupată.
Gata! Acum înregistrezi doar o porțiune din ecran în Full HD.

| Iordacheionelmarian explică (pentru mihaicalau030512):

Fără fundal, pentru Android că NU AM Windows

| mihaicalau030512 a răspuns (pentru Iordacheionelmarian):

Pe Android, dacă vrei să faci screen recording cu crop (decupare) – adică să înregistrezi doar o porțiune din ecran – din păcate, nu există aplicații care fac crop în timp real exact ca OBS pe PC.

| Iordacheionelmarian explică (pentru mihaicalau030512):

Găsisem una dar funcția este VIP PREMIUM CU BANI