| ATV2vatamare a întrebat:

Am mers cu un ATV de 150cc pe un traseu montan si am ratacit drumul la o bifurcatie. Am ajuns intr-un sat si la sfatul cuiva am incercat sa restabilesc traseul iesind 30 metri pe un drum comunal. Imediat ce am traversat drumul ATV-ul s-a infranat brusc si a derapat cu rotile din spate in sant ramanand cu cele din fata in aer. Nu exista trotuar. Am fost proiectata la pamant suferind fractura grava la o mana. Nu au fost alte victime sau pagube. Acum sunt inculpata pentru conducere fara permis si vehicul neinmatriculat. Nu am avut intentia sa ajung acolo, a fost o greseala si nu am mai circulat niciodata pe drumuri publice. Am 58 de ani, nu am antecedente penale, am colaborat cu autoritatile si am recunoscut faptele. Femeie. Stiu la ce articole din lege ma incadrez, va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa voi primii?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-avem de unde sti exact, depinde de judecator.
In orice caz cred ca vei primi o pedeapsa cu inchisoare, cu suspendare executarii pedepsei.
Daca inchei un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul atunci pedeapsa se va diminua cu o treime.
Ar fi bine sa angajezi un avocat specializat pe infractiunile la circulatia rutiera si acesta te va putea ajuta mai mult decat te putem ajuta noi.

| ATV2vatamare explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc pentru raspuns. Suspendarea pedepsei este insotita de munca neremunerata. Pentru ca eu lucrez in alta localitate decat cea de domiciliu si fac naveta saptamanal voi putea sa execut aceasta munca dupa program in orasul unde lucrez?

| Ioandelasal a răspuns (pentru ATV2vatamare):

Se spune munca in folosul comunitatii si se face in timpul liber.
Si poti solicita s-o faci si in localitatea unde muncesti, daca este in acelasi judet si este mai convenabil pentru tine.

| ATV2vatamare explică (pentru Ioandelasal):

Eu am domiciliul in Prahova si lucrez in Bucuresti, fac naveta saptamanal. In acest caz trebuie sa - mi fac mutatia? Nu as vrea sa-mi pierd locul de munca.

| Ioandelasal a răspuns (pentru ATV2vatamare):

Va trebui sa te intelegi cu procurorul, daca faci intelegerea si sa stabileasca munca sambata.

5 răspunsuri: