| Johny12498 a întrebat:

Am niste intrebari, pentru care stie varianta actualizata.

1. Primaria vanzatorului ( cand vinzi o masina) retine copia de buletin a cumparatorului sau nu? Stiu ca i-am dat vanzatorului o copie de buletin si nu stiu daca e la el sau la primaria lui. Si eu n am copia de buletin a vanzatorului doar el a mea. Probabil a avut nevoie la primarie pentru scoaterea din evidente ( radiere fiscala)
2. Fisa de inmatriculare - ce inseamna asta? Mie nu a dat vanzatorul asa ceva. Acum am citit ceva articole pe net nici n-am stiut ca exista asa ceva. Trebuia sa mi dea? Sau era ceva mai in trecut
3. Am fost si la DRPCIV, in cateva zile trebuie sa mi ajunga talonul. Am si placute. Am si RCA activ "in vederea inmatricularii". Trebuie sa ma duc la asigurator sa-mi treaca asigurarea pe nr de inmatriculare sau e ok sa o las si asa pe VIN? Pana la alta polita
4. Daca vanzatorul si a anulat asigurarea pe data de 15 si in data de 16 masina a fost fara asigurare - abia din 17 s-a pus asigurarea, exista risc sa primesc amenda prin posta pentru ziua acea lipsa de asigurare? Nu mi amintesc sa fi circulat cu ea in ziua aia. Dar era parcata pe drum public totusi. Eu n am stiut ca in 15 si a anulat, nici pe site nu scria, acum vad ca au bagat astia pe site anularea aia pe 15… cand am verificat zilele trecute apareau amandoua in fine… se pare ca o zi a fost NEASIGURATA. Si vechiul proprietar nu m-a anuntat deloc…
5. Daca am condus cu asigurarea vechiului proprietar pana in 10-15 sa zicem are ceva? Pot primi amenzi prin posta daca de ex am depasit viteza? Ar primi vanzatorul si el m-ar pune pe mine sigur. Mentionez ca n am avut accident si n am fost oprit in trafic.
6. Atata timp cat a fost scoasa din evidente de la primaria vanzatorului, e clar ca nu are datorii pe ea, chiar si in absenta fiscalului care acum din ce am inteles nu se mai da, nu e obligatoriu, deci faptul ca a fost "radiata fiscal" de la primaria vanzatorului e clar ca n are datorii pe ea, nu?
Atat.