| 9PM a întrebat:

Bai oameni buni au ajuns Rromii sa fie mai civilizați in societate ca românii! Ce se întâmplă de au ajuns românii în halul asta? Vad adolescenți români prosti care înjură grav prin tramvaie,autobuze etc! Vad oameni maturi care efectiv stau langa mine la coada în magazin și fluieră ca in codru,ca pe tarla cu oi! Vad de altfel Rromi care își văd de treabă lor,nu au treabă cu nimeni,nu judeca,nu bârfesc toată ziua cum o fac românii! Sunt si Rromi care fura e drept,și jefuiesc da aia sunt rari, s-au emancipat foarte mult! In zona la mine cam toți lucrează! Numai la români aud bârfe și fluierături prin piețe și magazine,unii mai și flegmeaza pe străzi din fundul grădinii!
Așa rău au ajuns românii? Sa le de-a clasa Rromii la educație? Da nu Rromii că sunt oameni ok unii din ei,chiar cea mai primitivă nație e mai educata decât noi,africanii aia ce vin din sărăcie vin și lucrează și nu deranjează pe nimeni! Pe noi nu arde grija mereu de viață altora, de ce fac ei sau nu fac!
Grav e că ne dam creștini și sfinți și noi judecăm zi de zi și râdem de alții și ne bucuram de moartea semenilor noștri. Cred că suntem cel mai eretic popor!
Atâta răutate că la români nu am văzut la nimeni! Nici măcar la minorități.
Nu ați sesizat acest lucru că Rromii au devenit mai civilizați decât românii?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Nu știu ce să zic. Adevărul este întotdeauna undeva pe la mijloc.
Uite! Eu am lucrat cu rromi (căldărari) - erau greu educabili și nu prea veneau la școală. În cei 15 ani petrecuți în acea școală, doar unul singur a luat evaluarea națională. O vorbă din bătrâni spune "Din țigan mai faci domn, dar niciodată om"! Dar în toți acești ani nu am avut incidente cu țiganii. Fugeau des de la ora mea pentru că-i puneam să scrie și să învețe.
De câțiva ani lucrez doar cu români - majoritatea pocăiți. Uneori simt că-mi pare rău că am plecat de la vechea școală. Am zis că am scăpat de țigani dar am dat peste pocăiți care sunt de două ori mai răi ca țiganii. În școala unde erau și țigani nu am auzit să-și facă vreunul nevoile in sala de clasă. Aici este a treia oară în doi ani. Săptămâna aceasta un pocăit, 100% român, și-a făcut nevoile în mijlocul băii, a luat de jos și a aruncat pe tavan. Bineînțeles totul a fost mușamalizat de conducere. Este nepotul pastorului de la adunare și nu este posibil așa ceva - "este un copil mai energic"! Bineînțeles au găsit vinovatul - au dat vina pe un copil cu retard mintal care nu a știut cum să se apere.

14 răspunsuri:
| 9PM explică:

Efectiv stau langa mine la coada moldoveni cred că sunt nu știu, da tot români sunt si ei și fluieră! La Rromi nu am văzut așa ceva. Poate la mine in zona e așa nu știu, da mi greu sa cred! Eu cred că unii ar trebui sa stea pe tarla cu oile nu au ce căuta în orașele civilizate.

| IlyesAlina a răspuns:

E adevărat ca romanii parca sunt mai necivilizati, unii dintre ei, din păcate cam multi.Dar si rromii sunt la un nivel greu de acceptat.Probabil conteaza si zona in care locuiesti.Dar exact ca la romani, doar unii sunt asa, nu toti.

| 9PM explică (pentru IlyesAlina):

Am văzut că sunt și minorități ce merita duși la crematoriu da nu prea mai vad pe străzi țigani sa fie așa de răi,sa fluiere prin magazine,sa garaie a țărani prin magazine! E adevărat că langa mine e un bar unde merg numai moldoveni pușcăriași,bătăuși,bețivani și țigani da și restul care muncesc fluieră prin piețe și când stau la coada fluieră unii! La țigani rar am văzut așa ceva,aia de obicei sunt țiganii fără studii,fără școală e de înțeles. Dar daca pui un tigan cu zece clase sau liceu terminat langa un roman țiganul ăla e mult mai civilizat in societate! Sa nu mai zic de țiganii cu studii superioare, aia sunt net superiori multor români.
Da nu mi se pare normal sa stau la coada și un moldovean prost sa îmi fluiere in ceafa, sau sa ii vad pe unii că garaie, hârâie a porci! Vad și mulți români că scuipa pe strada. De țigani se știa de mult cum sunt că nu au educație da sa ajungă românii așa de execrabil e penibil! Sunt și români foarte ok in zona da mulți fluieră pe străzi, unii vorbesc singuri înjură nu știu ce fac!
Cum sunt greu de acceptat că eu vad adolescenți români ce le numește pe colegele lor c.u.r.v.e și t.â.r.f.e de fata cu toți oamenii, la țigani nu am văzut așa ceva.
Da nu erau românii înainte așa de ghiolbani! Oare au înnebunit de la pandemie? Sau nu au cei 7 ani de acasă? Sincer sa fiu eu după mutra îmi dau seama că sunt mai mult moldoveni ăștia ce i-am precizat, dar moldoveni de aia corcitura needucați, da tot români sunt și moldovenii nu au scuze.
Poate că ar merita bătuți unii se știe de frica nu știu! Eu m-am saturat sa vad animale cum scuipa pe jos și fluieră ca pe tarla. Ce naiba caută ciobani de ăștia in mediul urban la oraș habar nu am. De ce nu i-au ținut la pârnaie statul? Am auzit că sunt mulți pușcăriași care au fost eliberați că nu știu ce lege i-au favorizat.

Bula
| Bula a răspuns:

La rromi, educatia incepe in familie.
La romani, educatia este termiata in familie. crying

| 9PM explică (pentru Bula):

Se urăsc de moarte mulți,neam pe neam,unii își spală și rufele in văzul tuturor sa vadă lumea ce terminați sunt.
Nu știu ce educație că, tu nu mă crezi,dar îți spun sincer că foarte mulți se droghează! Ce educație e asta? Și vând droguri și multe proaste stau cu ei. Și alea se cred educate laughing
Toți susțin că țiganii fac rău că fura,da sa citești pe TPU cate incesturi au fost înregistrate la români! Daca ceva lipsește țiganul e de vina,sau ăla mai negru. Politicienii nu sunt români? Și ne fura de s-au plictisit! Prin Moldova numai incesturi audi și crime. Pedofilii majoritatea sunt români! Țiganii se descurca in societate, deși sunt analfabeți știu să agațe tipe, sa își facă foarte ușor prieteni, sa se integreze în orice colectiv.
Sunt și țigani răi și prosti, da e bine să îi eviți indiferent de rasa.
Rromii nu prea au educație da uite că tot românii fluiera pe străzi și prin magazine și bârfesc toată ziua sa se creadă ei importanți. Țiganii de multe ori recunosc ce sunt, cat valorează dar multi romani se cred ușă de biserică și judeca in stânga și în dreapta.
Mie îmi plăcea când era pandemia aia teribilă in 2020 că nu mai trebuia să le văd feliile la mulți,deja mi dor de ea!
Unii am văzut că și scuipă langa tine, când trec pe lângă tine sa se de-a ei șmecheri! Aia nu au ȘCOALĂ Rromii ce sunt tâmpiți, dar aia cu un liceu sau o facultate nu ii vezi sa vorbească așa pe la toate colțurile de alții.
Noi ne credem buricul pământului, că le stim pe toate! Nu vrem sa ne unim ne dam zi de zi hate ostil, suntem plin de venin.

| 9PM explică (pentru Bula):

Ar fi trebuit să mă mut in alta zona sau într-un alt oraș. Nu e bine când ești cunoscut, mai ales de persoane cu intenții rele.

| gapb a răspuns:

Ba nu e adevarat, probabil te-a incantat comportamentul a 2-3 Rromi si acum ai impresia ca Rromi sunt mai civilizati, adevarul e ca exista si Rromi civilizati dar sunt rari

| 9PM explică (pentru gapb):

Sa știi că niște Rromi mi-au făcut mult rău, nici nu îți imaginezi, unul din ei îmi era prieten de multi ani, dar răutate ca la români rar vezi așa ceva! Nici măcar Rromii nu o au! Pe Rromi nu ii interesează dacă lucrez sau nu, și nu bârfesc de rău pe la toate colțurile cum fac românii. Vezi că românii nu mai sunt ca înainte prin anii 90 când erau educați deși erau la fel de comuniști,acum multi dintre ei vând droguri și au femei la produs!
Nu am impresia,chiar sunt! Pai vad prin tramvaie adolescenți români mereu care înjură in stânga și în dreapta și fete care înjură prin magazine la locul de munca cu aia a mea știi tu! Da la Rromi nu prea vezi așa ceva,știu să ascundă sa fie mai șmecheri! La bani unele românce casiere au încercat să mă facă noroc că eram atent. La una m-am dus sa ma bărbieresc mereu și odată m-am deschis la ea și i-am zis ce probleme am ( emoționale ) și m-a bârfit la toată zona și la colegele ei ce lucra cu ea.
Într-o zi făcea aluzie și atacuri xenofobe de fata cu mine,de fapt eu eram țintă! Nu ii convenea ei că nu mă tund la ea că mereu mă bărbieresc,de parcă eram obligat să mă tund la ea. Și din frustrare m-a tradus! Apoi a dat vina pe mine că eu i-am zis că nu o sa mai vin la frizeria aia de rahat când de fapt ea nu mai dorea să mai mă vadă acolo.
La o altă frizerie am fost și acolo batjocorit erau și români și țigani, mi-au dat bullying! La locul de munca am fost batjocorit și am fost sfânt, nu am deranjat pe nimeni, nu mai românce erau nici o țigancă sau tigan!
Daca tu crezi că românii sunt un popor civilizat te înșeli amarnic. Eu vad țigani peste tot și își văd de treabă lor. Românii urla, fluieră prin magazine, piețe, râgâie ca porci am văzut și multe altele. Aia care sunt prosti sunt țigani borâți cu 2 clase că trenul ce nu au deloc educație! Țiganii care au de la 8 clase în sus sunt mai ok și decât mulți români care au studii superioare în unele cazuri.
Eu cred că mă cunoaște unii de pe platforma asta și știe că eu nu suportam țiganii da mi-am schimbat părerea despre ei, vad că de fapt unii români sunt mai țigani decât țiganii, nu își văd de treabă lor! Până nu ataca nu se simt bine.

Stau pe Tiktok toată ziua și ce comportament au românii doamne ferește așa ceva! Efectiv se bucura femei de moartea semenilor,se face mișto de oameni bolnavi și cu probleme grave! Dau cu hate la orice,toți se cred genii,filosofi, psihologi da sunt agramați la grămadă.
E plina tara de analfabeți și ei se dau mafioți și șmecheri! Nimeni nu mai e sărac pe rețele sociale toți sunt bombardieri și șmecheri! Da daca te duci la unii acasă frigiderul e gol.
Avem o mentalitate apusa, știm numai s judecăm și să dăm cu hate si sa invidiem.
Uită-te cat s-a scumpit mâncarea, facturile totul, și noi in loc sa fim uniți sa luptăm cu statul noi ne dam in cap între noi. Acest lucru nu îți transmite că suntem idioți? Suntem singura țară care dormim pe noi, și din cauza asta o sa mâncăm cu porția că la pârnaie. Ne merităm soarta.

| gapb a răspuns (pentru 9PM):

Pe noi ne-a dezbinat paturile sociale mucusoriste si georgiste si fiecare ne furam patura intre noi asta este adevarul inainte toti eram impotriva unui partid si acum fiecare se asociaza unei paturi partidale

O sa plătim impozitul 70% o sa vezi că unii ne vom pierde și casele și noi tot vom fi dezbinați și ne atacăm între noi in loc sa fim solidari și românii și țiganii sa ne unim sa luptam contra corupției. De 35 de ani nu ne-a mai venit mintea la cap.
Nu reacționăm, nu facem nimic.

O alta gafa sa crezi că vreun partid te va salva când de fapt de 35 de ani aceeași poveste se repeta la nesfârșit. Nu învățăm nimic niciodată că toți fura prin rotație și nu e interesat de bunăstarea noastră.
Vad că ne deranjează că Bosniacii ne-au făcut țigani da românii pe țigani mereu i-au marginalizat,vândut străinilor sa ii omoare ( genocid ) și folosit in trecut ca slavi și milogi. Și cu țiganii care sunt educați românii se comporta execrabil,adică ii baga pe toți în aceeași oală.
Normal că suntem discriminați daca noi in trecut am fost xenofobi,karma nu prea iartă pe nimeni.
Ok,sa fie condamnați țiganii care fura,care fac rău. Da restul care își văd de treabă lor ce vina au? Cel mai rău mă frământă că românii se dau cei mai mari creștini,că aici e gradina Domnului și noi toată ziua bârfim,ne dorim raul unul altuia, judecăm, blestemam, rasiști, hoți și lista e interminabilă. Da, sunt și mulți români care sunt ok! Da daca nu suporți țiganii de ce naiba le adori muzica? Eu vad că 80% din populație numai manele au în cap la ora actuala.

| IlyesAlina a răspuns (pentru 9PM):

Ce am observat eu ca rromii sunt mult mai uniti decat romanii, indienii la fel se ajuta unul pe altul chiar daca nu se cunosc cum ar fi si normal.

| 9PM explică (pentru gabicoo):

Am dreptate,mai greșesc și eu dar am dreptate in multe cazuri. Sincer te înțeleg, și te compătimesc. Dar sunt unii care sar la bătaie la profesori sau le dau bullying. Si desigur că sunt români nu țigani care recurg la așa ceva în majoritatea cazurilor! Țiganii uneori sunt rai fiindcă sunt prea marginalizați de societate și se răzbună! Daca romanii i-ar integra și s-ar comporta frumos cu ei și corect și-ar schimba multi comportamentul.
La țigani daca te duci te omenește am văzut cu mâncare,la români daca te duci ascund mâncarea laughing
Concluzia o tragi tu happy
Am avut unu cu probleme psihice in clasa în liceu ce se pisa in clasa,in colțul clasei și făcea mișto de toți profesorii,ne făcea pe toți să râdem,făcea mereu show.
A fost lăsat repetent că nu știa calcule de matematica foarte simple,dar ataca profesorii, directoarea,ii amenință,era dus cu pluta rău. Cred că era retardat, dar știi ce e ciudat? Că știa să socializeze sa se facă plăcut chiar daca unii îl luă la mișto! Nu stătea în clasa izolat ieșea afara la socializat mereu. Eu in schimb stăteam numai în clasa,eram retras!
Daca pocăiți sunt așa răi imaginează-ti daca nu erau pocăiți cat de răi erau! Rupeau ușile,băncile,dădea foc în clasa,înjurau profesorii. Și românii fac toate astea nu țiganii. Aia care fac mă refer la țigani aia au familie disfuncțională; adică părinți care se bat de fata cu ei, care consuma alcool, ce îi învață să fure sa cerșească etc. Da ca idee multi țigani care au o familie normala sunt mult mai civilizați decât românii!
Pe unii îi doare poate ce zic eu aici, ce afirm eu aici, dar asta am văzut în societate! Eu pe tramvaie vad adolescenți români care au un limbaj colorat nu țigani ce își văd de treabă lor.