Nu a atacat. A fost o provocare - în contextul Exercițiului Zapad 2025 organizat în comun de Belarus și Rusia pe teritoriul Belarusului. 23 de drone rusești au intrat intenționat pe teritoriul Poloniei și câteva dintre ele au fost doborâte de aviația poloneză și avioane olandeze. Dronele erau dotate cu cartele SIM ale operatorilor din Polonia - provocarea fiind evidentă. Rușii au testat reacția polonezilor. Au fost și la noi incidente cu drone rusești neutralizate sau lovite de ucraineni care au căzut în zona Deltei Dunării în timpul atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. La noi au pătruns neintenționat. La polonezi a fost provocare.
Bine că mai sunt oameni ca și gabicoo care răspunde în locul nostru (Cheers man?) că altfel fatalistii ne respira tot aerul.
Mda nu se pun emoticonuri... apar semne de întrebare. Era thumbs up.
Nu a atacat Polonia, ci a incercat unitatea NATO si hotararea polonezilor de a ii rezista, NATO a iesit bine la test, toate tarile membre au admis cererea Poloniei de asistenta sub articolul 4 din tratat, Polonia a iesit bine la test, a doborat dronele si a invocat articolul 4.
Antena 3.
Pe realitatea plus spune ca au fost interceptate pe teritoriul polonez drone
Pai da, si nu e tot cam aceeasi chestie? Bine, au ajuns pe teritoriul lor, le-au dat jos, nimeni nu a patit nimic, toate bune.
Realitatea este propagandă.
Cica au activat nu stiu ce plan sau articol polonezii. Curand ajung si la noi, ma gandesc...
Pai au mai fost pe la noi cazute cateva drone. Important e sa le dea jos cand intra in spatiul nostru aerian, nu sa o lalaie. Si sa ajute draq Ucraina in loc sa arda banii aici pe prostii, ca parca n-as vrea sa vad tancuri rusesti pe strazi...
Eu cred ca le e frica la toti de Putin, Mai ales cand China si Coreea de Nord parca il sustin. Nu vezi ca il invita pe Zelenski la Moscova? E om mort sau o sa fie prizonier de se duce. Dar sigur stie ce il asteapata si spune pas. Si nu le-au dat dronele jos ai nostri? Ca nu am prea urmarit atent...
Ai nostri urmaresc dronele cu atentie si ingrijorare cand e. Inca nu au dat nimic jos. Frica de Futin? Economia rusa e in pragul colapsului. Mai recent aduc T-62-uri pe front. Polonia la forte conventionale daca ar fi sa dea iama in rusi acum, ocupa Moscova in o saptamana. No joke. Problemele sunt mai mult de natura economica si de ipocrizie a vestului, nu de ce frica le e altora de futin.
De ce le e frică de Putin? Până la urmă este un singur om.
Nici eu nu vreau tancuri rusești în România.
Putin va fi asasinat pana in 2026 iar tara va renunta la comunism in 2026 oamenii sau saturat de comunism si pe toate siteurile se vorbeste despre acest lucru...
Nu sunt un fan Putin și nici rusofil dar nu cred că Putin ar trebui asasinat ci dat jos cu ajutorul populației ruse.
Nu conteaza ce pateste Putin, ci cum va trata problema cel ce ii va lua locul. Iar populatia rusa nu se rascoala, atita vreme cit narativa e controlata de catre statul rus. Oamenii efectiv sunt intr-o bula similara Coreei de Nord, cu intranet si cenzura online la greu, Telegram si Whatsapp si altele de gen interzise, aplicatii de mesagerie controlate complet de stat.
Dupa 5 ore nu ai facut nimic. Asa e cu frustratii care propovaduiesc fatalismul.
Mai Cipi1212, te vad om în toată firea. Ce facem acum? Incercam sa propagam fake news?
Care fake news?
Reciteste-ti afirmația "Rusia a atacat Polonia". Unde ai fost când au intrat dronele rusești în spațiul nostru aerian și s-au prăbușit în județul Tulcea? Mă gândesc că ai fi scris "Rusia a atacat Romania". Că a fost intenționat sau nu doar părțile implicate știu, noi doar ne "dam cu părerea". Că drone au intrat intenționat sau nu în spațiul aerian polonez nu înseamnă că Polonia a fost atacată. Mai degrabă au tatonat terenul și puterea de reacție.
Dronele rusești au afectat și România.
Așa este, nu te contrazic. Doar că este prematur să aruncăm zvonuri (probabil făcute de masa media pentru rating) așa aiurea în tramvai. Toate bune
Cu un glonț în cap! Ar fi singura soluție! Sa speram că îl dau jos ai lui până la urmă că alta soluție nu vad! Sa speram că nu mai trăiește mult!