| Anonim0725 a întrebat:

Bună TPU, am aproape 18 ani și vreau să îmi schimb numele de familie. Problema e că motivul meu s-ar putea să nu fie așa întemeiat, deși sper că se încadrează la "alte motive bine justificate", ceva de genul.
Ca să fiu mai clar o să îmi fac publică situația în care m-am alfat acum mult timp.
La vârsta de 4-5 ani am fost abuzat sexual de tata, dacă pot să îl numesc tată pe obsedat. Restul familiei a aflat cele întâmplate, iar mama mea a divorțat de el(ăsta nu a fost singurul motiv). Vă dați seama prin ce iad am trecut. Chiar dacă nu s-a ajuns la act sexual, este o formă de abuz sexual. Nu dezvolt. Știu că pare un moft, dar dacă ești în situația mea nu cred că ai mai vrea să porți numele de familie al unui psihopat. Iar o altă întrebare ar fi dacă numele de familie pe care vreau să îl iau trebuie neapărat să fie din familie, nu am văzut asta precizat undeva.
Ofer fundă și scuze că m-am lungit atât, dar trebuia să justific decizia.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu era nevoie de această justificare, iar când vei depune actele, de asemenea nu cred că este bine să o dai pe aceasta. Ca să fii sigur că va fi aprobată cererea să stai de vorbă cu un avocat care are mai multă competență.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca mama ta a revenit la numele de fata dupa divort si tu a ramas cu numele tatalui atunci poti lua numele ei de fata si acesta este un motiv intemeiat.

| darrio2007 a răspuns:

Mai tii minte de cand aveai 4-5 ani sau pana la varsta asta ai mai adaugat ceva frustrari? „Abuz sexual dar nu a fost abuz sexual".
Nu dezvolti pentru ca nici acum nu stii ce a fost. Esti fata sau baiat? Oricum, e problema ta. Ai multa alergatura pentru a-ti schimba numele din fiecare act(diplome, pasaport, carte de identitate etc). In locul tau as prefera sa nu mai stiu de el si atat.