| EllaBlackEyes a întrebat:

Nu stiu daca am ales categoria corecta insa sper sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. Mi-a zis cineva acum cateva zile ca trebuie neaparat sa-mi schimb permisul vechi cu model de tip nou. Eu am zis ca nu e obligatoriu, ca nu am vazut scris nicaieri asa ceva si ca mai e mult pana ce vor trece cei 10 ani cand va trebui sa il schimb. Si mi-a zis ca nu am dreptate si ca daca voi fi oprita voi avea probleme deoarece am permis de tip vechi. Deci e adevarat? Trebuie sa mi-l schimb sau pot sta linistita pana ce se implinesc cei 10 ani?
P. S. Funda, dar asta deja stiti, cred big grin

Răspuns Câştigător
| clausialin a răspuns:

Nu e nevoie sa-l schimbi, poti merge linistita, atat timp cat permisul e valabil nu ai probleme...

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG nr.195/2002(Codul rutier) permisul se preschimba, citez:
"5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."
Nu cunosc sa existe alte prevederi privind cazurile in care este obligatorie preschimbarea permisului de conducere, deci nici obligativitatea preschimbarii celor vechi, inainte de expirare. Numai bine!

| Minnie a răspuns:

Cand expira atunci ti-l schimba cu unul model nou. Pana atunci poate mai apare vreunmodel-2 ca asa e la noi. Si al meu tot peste 10 ani expira si stau linistita.