Asta e simbolul unui stat totalitar, care ajunge până un punctul când intră peste tine în casă.
Este parerea unui analfabet functional total.
TVA neincasat inseamna sumele TVA neplatite la buget de catre cei care sunt platitori TVA, conform Legii.
Doamne Dumnezeule în ce hal sa ajuns! Cu banii noștri săne punem de mâncare deoparte, și să ajungă să fie considerat de stat TVA ne încasat! Era și de așteptat de la așa "conducători"! de fațadă!
Deci eu, decâ vreau să-mi cumpăr cu banii mei munciți de mine! Mă duc la piață să-mi cumpăr pentru zacuscă la borcan să am la toamnă, iarnă! 2 kg vinete 1, 5 kg ardei kapia sau gogoșari 1 kg ceapă, 2-3 foi de dafin Piper boabe și măcinat, după gustul fiecăruia! toate astea mă costă pe mine! Banii! Munciți cinstiți! fiindcă asta încurajează statul ăsta! După? Ei consideră că mâncarea mea!, loată din banii mei! cu sudoarea mea munca mea truda mea! Sânt "TV ne încasat"! Mă abțin!
Practic, platesti ingredientele si platesti si pentru gaz sau electricitate. deci practic da, technic nu
Asa e cand orice idiot e numit politic intr-o functie importanta si pe urma isi da si el cu parerea, cum a facut asta de la ANAF. Nu are nicio treaba zacusca si ce mai face omul acasa cu TVA-ul pe care nu sunt ei in stare sa il incaseze, nici macar babutele alea care vand zacusca in piata nu au treaba cu TVA-ul.
Nu este chiar asa, nimeni nu cere, nici chiar ANAF, TVA pe cele enumerate. A fost o exprimare nefericita a sefului, neinteleasa de marea majoritate.
De fapt spunea ca este diferenta mare intre TVA declarata si TVA platita, multi nu platesc la stat TVA declarata sau o platesc cu mare intarziere.
Ideea în sine, neînțeleasă de foarte mulți, și din păcate neexplicată pe înțelesul tuturor, este că atunci când consumi ceva fabricat / produs în gospodărie (ouă, magiu, țuică etc.) nu cumperi acel produs de pe piață. Implicit, nu plătești TVA pentru el.
Statul nu face altceva decât să constate că s-au consumat 5 milioane de ouă, dar a încasat TVA doar pentru 4, 5 milioane. Adică 500 k ar mai fi putut primi dacă nu se producea nimic acasă, ci doar se cumpărau produse. Identic pentru restul. Chestia asta se cheamă TVA gap - adică "lipsă" TVA. Nu că ar trebui să plătească producătorii, ci că ar fi putut primi maximum X bani.