| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna ziua! Ceea ce voi intreba este foarte grav din punctul meu de vedere iar intrebarea mea este : Ce ar fi de facut impotriva a doua asa zise doamne care lucreaza la Casa De Pensii si dau pensii de capul lor cui vor ele? Astept raspunsurile si parerile dumneavoastra.Stima!

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Vorbeste cu un avocat, specializat pe pensii.

| Liviu a răspuns:

Fa-ti pensia pe card tati, acolo nu se mai joaca, asculta la mine

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum adică dau pensii de capul lor? Reclamație la DNA

| StefanescuDaniel explică (pentru suntserios):

Buna ziua! Tocmai asta este problema. Ca nu stiu incotro sa o iau si unde sa ma duc pentru a face o plangere/reclamatie! Cititi ce i-am raspuns userului johnny123 mai jos si veti vedea despre ce este vorba, poate ma sfatuiti dup-aia.Stima

| suntserios a răspuns (pentru StefanescuDaniel):

Am citit, suna foarte ciudata explicatia ta.
Prima data contactezi casa de pensii oficial sa primesti o lamurire despre cum e calculat dosarul tau de pensie, apoi vezi ce si cum.

| StefanescuDaniel explică (pentru suntserios):

Am sarit peste aceste explicatii deoarece exact asta am facut, la sfatul unor colegi de-ai mei, care si ei primesc acea pensie/acel ajutor exact de la ei. Tocmai de aceea m-am si dus in acea zi la ei pentru ca din intamplare eram la locuinta din Bucuresti si am zis sa ma duc sa vorbesc acolo si sa lamuresc lucrurile. Acea doamna fiind plina de sine m-a enervat rau de tot si s-a intamplat acolo exact ceea ce am spus mai devreme. Adica mie care am peste 21 de ani de activitate in domeniul respectiv nu vrea sa imi dea nimic si incearca sa ma expedieze rapid, iar persoanelor care nu au nici o treaba in domeniu le face pensii de capul ei? Vi se pare corect?

| johnnny123 a răspuns:

Cum adică "dau pensii de capul lor cui vor ele"? Pensiile nu se acordă decât pe baza unor documente oficiale care sunt verificate și re-verificate de instituții. Cum ar putea "două doamne" să împartă pensii în mod arbitrar?

Dacă ai dovezi clare care dovedesc asta, atunci mergi la poliție și fă plângere, iar doamnele vor merge cu siguranță la închisoare.

| StefanescuDaniel explică (pentru johnnny123):

Da am dovezi clare pentru ca au facut asta deja si au dat-o si in bara cu mine de fata. Eu am 21 de ani de activitate in tot ceea ce tine de domeniul Media si ar trebui sa primesc un ajutor/o pensie exact de la ei. Intr-o zi am incercat sa discut cu una din doamnele de la birou mai exact cu cea care aproba dosarele si e ea mare si tare, iar la mine a comentat cu nesimtire a fost plina de sine, insa langa mine mai era o persoana care nu avea nici o treaba cu ceea ce fac eu iar acelei persoane i-a dat pensie de 2700 ron. De curiozitate am luat la intrebari acea persoana si a spus fara nici cea mai mica retinere ca ea nu are nici o treaba ci doar a vorbit cu o persoana care e prietena cu doamna din birou (i-a spus si numele multumesc Lui Dumnezeu) si ca acea doamna a propus-o ca sa primeasca pensie si a ajutat-o. Iar persoana vreau sa zic ca era total pe langa, nu a stiut sa imi raspunda la niciuna din intrebarile care i le-am pus legate de munca noastra si nu a stiut nici macar sa numeasca 10 actori si artisti romani. Ca sa vedeti in ce fel de tara traim!

| sweetys a răspuns:

Pensiile se acordă în baza unor acte, documente, a unor cărți de muncă, orice sumă de bani trebuie justificată, că nu duduia aia de la casa de pensii face regulile. Poate persoana respectivă a avut alt salariu, a avut grupă, depinde de domeniul de lucru, anii de cotizație etc. Pt o pensie de 2700 lei nu își pune nimeni pielea la bătaie, cât ar trebui să fie șpaga ca să merite? Dacă ai dovezi mergi și fă reclamație.

| StefanescuDaniel explică (pentru sweetys):

Asa cum zici tu probabil se facea pe vremuri adica in modul care ar fi corect. Dar crede-ma ca acele doamne cu care eu am vorbit cand eram acolo nu aveau nici cea mai mica treaba cu domeniul Media, eu sunt producator de muzica, inginer de sunet, editor video, cameraman/fotograf si am lucrat peste 21 de ani in domeniu iar mie nu vor sa imi acorde acel ajutor insa la niste doamne care au fost doar profesoare si au scris si ele pe vremuri cate un articol la cine stie ce ziar le-a dat. Oricum sunt convins ca acolo e o filiera intreaga nu doar cele doua doamne care dau pensiile asa dupa bunul lor plac.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Am citit tot şi răspunsurile. Mergi de urgenţă şi fă plângere la poliţie pe numele lor că aşa ceva nu au voie să facă!

| StefanescuDaniel explică (pentru Alex765431):

Bineinteles ca nu au voie sa faca asa ceva! Eu de meserie sunt producator de muzica, inginer de sunet, editor video si cameraman/fotograf, am muncit si muncesc de peste 21 de ani in domeniu si mie nu vrea acea doamna de la birou sa imi acorde acel ajutor, iar altor oameni le da dupa bunul ei plac, oameni care nu stiu nici macar sa raspunda la cateva intrebari legate de domeniul Media. Oricum am inceput demersurile de ieri si astazi voi continua