anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua!

În blocul unde locuiesc, asociația de proprietari nu a prezentat niciun bilanț sau raport financiar de peste 10 ani.
Administratorul refuză să ofere documentele contabile, iar președintele nu mai locuiește acolo de mult timp.
Am făcut sesizare la primărie, dar nu s-a făcut niciun control real, doar au discutat cu administratorul.
Există suspiciuni de delapidare și lipsă de transparență.
Pot face plângere la ANAF pentru control fiscal?
A avut cineva experiență similară?
Cât de eficient este controlul ANAF asupra asociațiilor de proprietari?

4 răspunsuri:
| TheGentleman a răspuns:

Asociația de Proprietari nu este o organizație cu caracter comercial, adică profit. Ai fi îndreptățit să faci asta dacă s-ar cere bani în schimbur reparațiilor, să zicem, dar nu se repară nimic, adică cheltuieli fictive

Bula
| Bula a răspuns:

Apeleaza la comitetul de CENZORi ai asociatiei!
Ei trebuie sa efectuete controale financiare periodice (cel putin anuale).

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu ai ce sa le faci, nu te vor baga in seama si ti ai face dusmani, lasa i asa ca o sa se sesizeze anaful din oficiu si vin peste ei cu controale si amenzi

| StefanescuDaniel a răspuns:

Buna ziua! Exact asa patesc si eu la apartamentul din Timisoara. Problema la mine cred ca e si mai grava fiindca doamna administrator e aceeasi de peste 25-30 de ani, iar sotul ei este presedintele si locuiesc un etaj mai jos de mine. Nu exista luna indiferent de anotimp sa nu platim oricare din locatari minim 500 de lei si asta in cel mai fericit caz daca lasam apartamentul gol si nu suntem acasa cum nu sunt eu si vecinii mei care plecam des de acasa si ne intoarcem dupa perioade indelungate dupa o luna, doua, trei. Si pe deasupra ne mai taxeaza si 8 sau 9 luni pe an cu 240 de lei in plus la intretinere si ne spune ca acei bani se platesc ca sa ne scada in lunile de iarna de la factura de caldura dar de fapt nu ne scada nimic sau foarte putin doar 150-200 de lei timp de trei-patru luni in fiecare luna. Iar restul? Ce se intampla cu ei? Si nimic nu face nimic. Au mai incercat si altii banuiesc dar nu au rezolvat nimic pentru ca familia lor este prea bine ''montata'' cu cei de la ANAF. Eu am fost plecat 3 luni de acasa si m-am trezit cu 2100 si ceva de lei la intretinere cu apartamentul gol fara sa consum nimic. Iar bietii mei vecini care probabil sunt plecati in alta tara pentru ca nu i-am mai vazut de luni de zile au vreo 4000 si ceva sau 5000 de lei de plata. Am incercat si eu in fel si chip sa rezolv aceasta problema dar mi s-au spus tot felul de minciuni si vrajeli.