| Wadriana a întrebat:

Bună ziua.
Problema este așa:
Un coleg la job a făcut un gest care m-a deranjat, nu a ciocănit la ușă. Când a ieșit l-am jignit in fața tuturor, iar el mi-a răspuns tot în fața tuturor prin niște jigniri care mi-au afectat imaginea. Am o mătușă care este avocat. Îl pot da in judecata? Poate crea aceasta mătușă cu experiența ei un dosar care sa mă facă să câștig? Alta întrebare.

Se poate întoarce împotriva mea sau a mătușii, daca el nu deschide proces, ci eu îl deschid? Adică nu vad cum ar dovedi el ca a fost provocat. Doar nu îl crede instanța după o mărturie.

Va fi acceptat acest dosar în civil, penal, nu știu exact cum se procedează?

Sa știu să nu cheltui degeaba banii pentru proces, oricum pentru avocat nu plătesc, doar acele taxe timbru și ce mai e.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Adica dupa ce tu l-ai jignit prima, tot tu vrei sa-l dai in judecata?
Parerea mea este ca nu are nici un rost, daca il dai in judecata si el te poate da pe tine si asa amandoi veti pierde bani si timp degeaba. Si tu ai exact aceleasi probe ca si el, adica fiecare are, in primul rand, cuvantul lui impotriva celuilalt. Nu stiu ce ar spune martorii care au asistat la schimbul de jigniri, daca ar spune adevarul tu esti vinovatul principal, tu ai inceput cu jignirile, asa ca el are scuza provocarii.
Si este vorba de un proces civil, matusa ta avocata ar fi trebuit sa-ti spuna asta, precum si cele ce ti-am spus eu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Deci vrei sa il dai in judecata ca TU l-ai jignit?

Sigur, da-l in judecata sper sa iti ceara mii de lei despagubire happy