Trebuie intai sa-l identifici. Apoi sa te asiguri ca poti demonstra ca acea persoana te-a injurat (nu altcineva de pe acel calculator, etc). Si, daca il vei da in judecata, ai putea castiga pentru calomnie, eventual o amenda contraventionala si plata cheltuieloir de judecata.
Cred ca ar trebui sa ierti, imi vin in minte doua versuri ale unui cantec, cantat de regretatul Florian Pittis si Pasarea Colibri: "Dar hai sa ne iubim ca fratii, Toti suntem putin luati!"(am citat din memorie, sper ca este corect).
Cat despre datul in judecata este mai greu. Codul penal, in art. 205, incrimineaza insulta, cercetarea necesita plangerea prealabila a partii vatamate, iar pedeapsa este amenda intre 150-10. 000 lei. Conform Codului de procedura penala in plangerea prealabila, printre alte cerinte, trebuie indicat faptuitorul, respectiv cu nume, prenume si domiciliu. Ori nu vad cum o sa afli aceste date, in imprejurarile de fata.
Parerea mea am exprimat-o in mai multe postari, ma dezamagesc si dezgusta persoanele care nu inteleg sa dezbata problemele in mod civilizat si se dedau, in lipsa de argumente obiective, la injurii, acuze, etichetari jignitoare etc. Cu toate acestea nu as depune plangere penala impotriva vreunuia dintre acestia, chiar daca as avea toate elementele necesare.
Mi se pare ca s-a ajuns la injurii in disputa cotidiana dintre credinciosi si atei, mi-am mai exprimat parerea asupra acestor dispute si m-am retras tocmai din cauza degenerarii postarilor la aceste teme.
Lasa luarea unei hotarari pe dimineata, se spune ca noaptea este un sfetnic bun si pana atunci o sa-ti mai treaca si mania.
O seara buna si s-auzim si de bine!
Tu poti da pe oricine in judecata, este dreptul tau, dar nu cred ca te-ar lua cineva in serios, chiar daca l-ai identificat pe cel care ti-a adresat acele jigniri. Probabil nici nu te-a jignit pe tine, ci pe andre999 sau pe un alt nickname.
Si dupa logica mea, jignirile virtuale trebuie sa primeasca pedepse tot virtuale. Ce ti s-ar parea mai potrivit, sa iti plateasca despagubiri in monede hi5 sau sa isi puna la avatar o poza cu gratii?
Poti sa blochezi utilizatorul dar incearca si o discutie amicala pe privat si am convingerea ca se va rezolva, stii ca si noi amandoi am avut diferende de opinie pe privat si am mai avut si cu altii, insa chestiunea cu cu datul in judecata ca punct de plecare disputele si contradictiile pe TPU mi se pare prea mult.
Hei Ciinii latra caravana merge. si mai sunt multe proverbe /Blocheaza l si gata. Ai bani sa l dai in judecata? si apoi crezi ca l poti identifica? ce probe ai? avocat ai? etc. Hai fi barbat [padure fara uscaturi nu exista.
La judecata ar trebui sa recurgi numai daca aceea persoana iti pune viata in pericol adica te ameninta te santajeaza etc. Pentru injuraturi si alte probleme asemanatoare sunt obtiunile "block user".
Da evident. Si ai putea sa iti faci si certificat medico-legal.
Daca toata lumea ar sti sa profite asa s-ar duce planeta de rapa. Probabil ca poti sa o faci, dar trebuie ca site-ul sa prezinte date concrete despre acea persoana.
Da, se poate.Adminul nu poate sterge nimic din memorie, legea nu ii permite, si chiar daca o face, datele raman inmagazinate cel putin 6 luni in reteaua care este controlata de romtelecom.Se verifica ID-ul persoanei si este localizat cu usurinta, in cateva secunde.Reteaua internatioanala de internet care este controlata prin satelit este "condusa" de 6 mari firme, atunci cand este vorba de o infractiune, cat de mica, IP-ul persoanei este gasit imediat. Datele din discul dur al calculatorului nu pot fi sterse oricum, asa ca si ele sunt inmagazinate si pot fi descifrate de catre organele specifice(de exemplu Politia)Daca este ceva grav, cum ai fi divulgarea datelor personale, a contului bancar, cazuri de pedofilie, droguri, crime, trebuie denuntat la Politie, aceasta vede mesajele care sunt stocate in baza de date romtelecom(care este difuzor principal si al celorlalte firme, indiferent ce nume de retea au)Politia actioneaza fara ca tu sa fii nevoit sa dai pe cineva in judecata, este vorba de violare de drepturi si intimitate. Spun toate astea pentru ca trebuie sa stiti cu cine si ce vorbiti, nu uitati ca daca stergi tot ce ai, datele au fost deja stocate de catre romtelecom, foarte important...niciodata nu sunteti singuri!
Esti ratat!
Hai, fugi si da'ma in judecata!
Nu vezi cat de penibil ar fi
Pe bune!
Acesta nu este un motiv de judecata hai sa fim putin seriosi sunt lucruri mult mai garve si totusi nu se ajunge la judecata si tu vrei sa dai pe cineva in judecata ca te jigneste toutusi ...macar daca te ameninta dar jigniri toata lumea jigneste cu sau fara intentie acum sa ne gandim putin tu nu ai jignit pe nimeni? trebuie sa o fi facut macar odata chiar si fara intentie ce ar insemna sa te dea in judecata pentru asta astea nu sunt lucruri de judecata toutusi...
Sincer cred ca este o aberatie sa dai in judecata pe cineva cum ca ai fost jugnit virtual... dar poti sa iei legatura cu un admin si sa ii anuleze contul sau sa il sanctioneze in vreun fel.
Oo daa cum sa nu sa iii dam in judecata si daca vorbesc sau daca respira mi se pare ca tara asta are probleme mult mai mari decat tine asa ca fa-ti planuri cum sa supravietuiesti crizei sau mai rau inundatiilor si de banii aia pe care ii cheltui in judecata poti sa ii economisesti crede-ma sunt oameni care merita din plin dati in judecata...
Chiar te afecteaza daca acel "cineva" te jigneste?
Chestia cu judecata e chiar o prostie. Sincer sa fiu si mie imi este interesanta dar degeaba. Crezi ca ii va da o amenda sau ceva de genul asta ca te-a injurat pe internet?
Eu nu prea cred. Cel putin asta e parerea mea
Jhonny18Villa întreabă:
9PM întreabă: