| Furnicuta000 a întrebat:

Ce sanse credeti ca sunt ca un candidat (stiti voi care) sa ia peste 50% din voturi si sa nu se mai faca turul 2?

35 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista nici o sansa, ar trebui ca acel candidat sa ia jumatate plus unu din numarul alegatorilor (cca 9 milioane), respectiv cca 90% din voturile valabil exprimate in primul tur, daca prezenta la vot este de cca 10.000.000, conform Constitutiei Romaniei, citez:
"ART. 81.Alegerea Preşedintelui
  (1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.
  (2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.
  (3) În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi."
.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Zero.
Că sa nu mai existe turul 2 trebuie sa ia 50% din numărul total de votanți existenți deci 9 milioane de voturi. Imposibil.

| Furnicuta000 explică (pentru suntserios):

Pai daca a luat primaria cu 45% nu exista macar o mica posibilitate sa ia acum 51%?
Stiu ca sunt aproape 20 mil oameni dar cine stie

| suntserios a răspuns (pentru Furnicuta000):

Nu ai înțeles.
Nu trebuie sa ia 51% din voturile exprimate azi.
Trebuie sa ia 51% din numărul de votanți existenți pe lista adică 51% din cei 20 mil. Adică asta ar însemna la o prezență de 50% sa ia toate voturile.

Iar despre cine vb tu... Cred că confunzi Bucureștiul cu toată țara. București e intr o bula

| LisaJulie a răspuns (pentru suntserios):

București va vota intr-o mare măsură un candidat pro european! Știu ca sunt și acolo mulți tiktokeri dar nu cred

| Furnicuta000 explică (pentru suntserios):

Aa atunci da. Si de ce ii subestimezi pe bucuresteni?

| suntserios a răspuns (pentru LisaJulie):

Bucureștiul are maxim 5-600.000 voturi nu fac ei mare lucru.

| suntserios a răspuns (pentru Furnicuta000):

Pai Bucureștiul oferă 5-6% din voturi. E e doar o bula.

| LisaJulie a răspuns (pentru suntserios):

Ai cumva rude în străinătate? Ale mele nu vor sa spună pe cine au votat!

| suntserios a răspuns (pentru LisaJulie):

Nu am. Da e simplu. Aia educați votează ceva, ceilalți altceva.

| gabicoo a răspuns:

Cu excepția situației din Duminica orbului din 20 mai 1990 când Ion Iliescu a câștigat din primul tur cu peste 80 % acum este imposibil să se mai repete. E evident că Simion va câștiga primul tur dar nu cu prea mult - estimez că va lua maxim 32% acum și în funcție de candidatul pro european cu care se va confrunta în turul doi va mai obține încă 10-13%. Deci nu va fi. Asta dacă se mobilizează lumea normală la cap din țară și va ieși masiv la vot în turul doi. În turul întâi prezența nu pare a fi grozavă în țară, iar cei din diaspora se pare că s-au tâmpit cu totul și votează Simion. Vom vedea.

| LisaJulie a răspuns (pentru gabicoo):

Pe bune? Am auzit și eu ca diaspora voteaza în masa pe Simion! Acum nu știu ce sa zic!

| sabin89 a răspuns:

E posibil Terheș să câștige din primul tur. Prin gestul ăla cu care își încheie discursul, spunând "forța!" și arătând pumnul, a câștigat încrederea oamenilor.

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Terheș este marele castigator al primului tur, cu cele 30000 de voturi luate, poate sa se intoarca in Canada si sa se milogeasca de greco-catolici sa ii ridice interdictia de a predica. Eu cred ca daca ii arata episcopului pumnul si striga ''forta'', are sanse.

| Furnicuta000 explică (pentru minrest):

Nici macar nu am auzit sa ii pronunte cineva numele aluia laughing

| minrest a răspuns:

Nu sunt de data asta sanse ca un candidat sa iasa presedinte din primul tur.

| minrest a răspuns:

Te gandeai la Simion? Sunt foarte bucuros, Nicusor a trecut pe locul doi, urmeaza confruntarea intre democratie si extrema dreapta, in turul doi, sper ca Nicusor sa fie votat de toti cei ce apara democratia.

| J0B0MAT a răspuns:

Sunt zero șanse pentru oricare candidat să câștige din primul tur, pentru că ar trebui să aibă peste 9 milioane de voturi, iar până diseară votează în total aproximativ 10 milioane de români.Nicio șansă.
Cei care tot cereau turul doi, îl vor avea în sfârșit pe 18 mai.

| ReddY25 a răspuns:

Mici,5%

| LisaJulie a răspuns:

Dupa ce a primit 14% in noiembrie sa treaca de 50% acum, nu cred asa ceva pana nu vad, de unde stii ca toata diaspora voteaza asa?

| Furnicuta000 explică (pentru LisaJulie):

Cred ca te gandesti la altcineva

| LisaJulie a răspuns (pentru Furnicuta000):

Atunci despre cine vorbesti?

| Cresta a răspuns (pentru LisaJulie):

Daca "stiti voi care" e cel la care cred eu ca se refera, nici nu a candidat in noiembrie.

| gabicoo a răspuns (pentru Cresta):

La Simion se referă - Ponta la care te gândești tu are rezultate bune doar in sondajele comandate de prietenul Ghiță - la urne nu va lua astăzi decât maxim 8%.

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Nici la Simion nu ma refeream. Eu chiar credeam ca exista un candidat care o sa ajunga sa ia 50% din voturi pentru ca se pare ca multi oameni o sa il voteze

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

Ion Iliescu? laughing

Hai ma, chiar nu e clar cine o sa fie presedinte? laughing

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

Mircea Geoană.winking

Sa mai incerce

| Cresta a răspuns (pentru gabicoo):

Nici pe departe nu m-am gandit la Ponta. Si nu e singurul care nu a candidat in primul tur dar apare acum. Tot la Simion m-am gandit dar mai e varianta agreata de multi cu Micusor.

| Xena20 a răspuns:

Niciuna. Întotdeauna au fost și turul 2

| gabicoo a răspuns (pentru Xena20):

În 20 mai 1990 a câștigat Iliescu din primul tur - dar atunci nu exista mass media independenta (doar câteva ziare de opoziție prin București) și nici internet.

| Cresta a răspuns:

Slabe sanse. Toti alegatorii sunt impartiti in preferinte.
Teama mea este sa nu se repete povestea din iarna.

| LisaJulie a răspuns (pentru Cresta):

Nu cred! Decât dacă au făcut iar vreo ilegalitate