| zambettrist a întrebat:

De ce in armata ordinele se executa nu se discuta? dau funda. rasp urgeeeeeeeeeeent

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu orice iti comanda un superior in armata constituie un ordin. De ex. "omorati femeile si copiii" nu poate constitui ordin de lupta, ci este crima de razboi.

| SpitalulDeGlumeti a răspuns:

Pentru ca acolo se respecta gradele, nu esti de capul tau sa umblii razna in tramvai, totul se face la ordin

| CristianGrigor1986 a răspuns:

Pentru ca atat in armata cat si in politie se face un atrenament intens.scopul este spalarea de creieri, reprogramare comportamentala, idiologica, dezvoltarea unor reactii conditionate si ascutirea reflexelor neconditionate.toate acestea se fac in cadrul unui mediu cu reguli bine determinate si extrem de dure.incalcarea lor aduce o pedeapsa la fel de dura, iar recompensele - desi minime - par foarte mari.

| fotbalistata a răspuns:

Eu ca fata am facut 1 an de armata la sighet. vreau sa spun ca mi am gasit toate rasp in viata.m-am maturizat.acolo nu e loc de distractie, se respecta ordinele, si se lupta pentru un grad mai mare.a fost o experienta super, pacat ca nu mai este obligatrie armata la baieti! mare pacat!

| Wehrmacht a răspuns (pentru fotbalistata):

"Mare pacat".De ce este pacat? Asa pot spune si eu ca este mare pacat ca nu ascultati toti rock.Ti-a placut tie dar nu inseamna ca ar trebui sa fie obligatorie.Pentru mine ar fi doar o modalitate de a invata sa trag cu arma inainte sa o fur si sa dispar d-acolo. Testele alea de gasire a celor ca mine nu functioneaza mereu.Si nu sunt singur.

| Andrei7520152 a răspuns (pentru Wehrmacht):

Armata incurajeaza disciplina si respectul de sine

| Andrei7520152 a răspuns (pentru fotbalistata):

Parca femeile erau scutite de serviciu militar? (sau armata cum spui). am crescut in sighet btw

| fotbalistata a răspuns (pentru Andrei7520152):

La sighetul marmatiei langa vama bors am facut. tatal meu muncea acolo, da femeile erau scutite adica nu era obligator.dar mie mi-a placut, s aceasta experienta m-a invatat multe, lasand la o parte ca am fost mai baietoaica de mica.am facut si liceul militar din sibiu, si asta ma indemnat sa dau mai departe.din pacate din cauza problema de sanatatea m-am retras cu multi ani in urma sad

| fotbalistata a răspuns (pentru Andrei7520152):

Din pacare in ziua de azi aceste aspecte au disparut, de cand armata nu mai este obligatorie.