| INeedHelpRO20 a întrebat:

Hey TPU am nevoie de un sfat.
Am încercat să-mi fac un abonament la yoxo (esim la 9 lei), mi-am pus datele din buletin și îmi apare eroare "ai atins limita de 10 abonamente pe an".
Problema e ca eu nu am făcut in viata mea un abonament, decât cel de Netflix. Cum am vazut acea eroare instant mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Acum câteva luni am lucrat la un magazin care mi s-a recomandat de o "prietena", fata respectiva mi-a spus sa ii trimit CV, buletin, extras de cont pe WhatsApp ul ei personal pentru angajare si atât, așa mi-a spus si șeful.
Ca idee, calculatorul cu acces la emailurile cu buletin si date, tot ce mai trebuie, nu este numai cel din birou, este si cel de la casa. Da, calculatorul unde se încasează, se face închiderea de zi si tot, pe scurt oricine lucra acolo (chiar si ca om venit in proba) avea acces la acele date daca întra in emailuri.
Fata respectivă avusese o despărțire de iubitul ei si îmi povestea cum își face nenumărate cartele numai ca să îl sune (băiatul bloca fiecare număr, avea nr private blocate) iar ea nu se oprea din al cauta. Nu știam exact cum funcționează abonamentele si câte poți sa faci pe persoană atunci dar pot spune ca am impresia ca nu numai la yoxo mi-a făcut aceasta fata abonament. Eu mi-am dat demisia într-un final din cauza unui scandal cu ea la locul de munca, fata refuza sa ajute la munca grea, stătea numai la casa (fiind numai doua fete într un magazin mare pe o tura de 12 ore nu mi se pare normal una sa stea numai la casa iar alta sa care si sa facă alte treburi cam dezgustătoare care trebuiau făcute din cauza jobului in sine). După ce mi-am dat demisia m-a blocat peste tot, nici nu m-am gândit ca ar face asa ceva, țin sa menționez ca ea este singura persoana in afara de mama mea care a avut actele mele pe mână.
Întrebarea mea e, ce e mai bine sa fac? N am pățit asa ceva in viata mea, am 20 de ani abia împliniți si nu stiu cum sa procedez. Sa sun la yoxo sa cer informații? Sa merg la poliție? Ce pot face ca să îmi schimb buletinul (datele, ceva sa nu mai aibe acces la chestii de genul), se poate macar? Va rog ajutați ma.

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Te adresezi instituției care are grijă de respectarea GDPR în România și ar trebui să te ajute ei.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Yoxo e pe duca, nu iti bate capul cu ei! Abonamentul de 9 lei va fi castrat si pretul va sari la 2.9 EUR de luna viitoare! Incearca un Vodafone sau Digi. Ia si negociaza oferta, eventual fa rost de un numar vechi si porteaza-l, o sa obtii super-deals. Eu de la 6 eur abonament Telekom am facut portare pe Voda (oricum se facea automat la anul) si am obtinut un abonament de 1.5 EUR, cu TVA inclus. happy