anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ion Antonescu este ilegal in Romania?
Ca a fost lider Fascist

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Hai ca m-ai binedispus!
Cum sa fie ilegal un om mort de atat timp?
Si Ion Antonescu nu a fost lider facist, nici chiar perioada de coabitare cu legionarii (septembrie 1940 - ianuarie 1941), iar mai apoi a reprimat incercarea de lovitura de stat a acestora din ianuarie 1941.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Banuiesc ca prin interzis te referi la cultul personalitatii

nu prea am idee ce s-a intamplat cu condamnarea din 46, daca a fost anulata in perioada postdecembrista etc, deci nu pot sa-ti raspund concret dar:

OUG 31/2002:
Art 2
a) prin organizație cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înțelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care își desfășoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepțiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura și violența pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase și inferioritatea altora, incitarea la xenofobie, recurgerea la violență pentru schimbarea ordinii constituționale sau a instituțiilor democratice, naționalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizațiile cu sau fără personalitate juridică, partidele și mișcările politice, asociațiile și fundațiile, societățile reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerințele prevăzute la prezenta literă;

Articolul 5
Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

+aceeasi lege recunoaste existenta Holocaustului pe teritoriul nostru, pentru care nu cred ca ar putea fi altcineva considerat vinovat
art 2
e) prin holocaust pe teritoriul României se înțelege persecuția sistematică și anihilarea evreilor și a rromilor, sprijinită de autoritățile și instituțiile statului român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944

| Bruno92 a răspuns:

Dacă trăia antonescu acum, țiganii avea' viata grea.

| Strixs a răspuns:

Un tricou cu Antonescu este legal? Si pe tricou scrie Erou National

| anonim_4396 explică (pentru Strixs):

Eu cred ca nu, dar nu sunt absolut sigur

Întrebări similare