| TechnologyWebBrowsing a întrebat:

Pentru cei care au mai primit amenzi pentru parcare neregulamentara de la Politia Locala S2, mi-au lasat o nota de constatare cu cele sesizate in parbriz, respectiv cu locul, ora, sanctiunea si o poza drept dovada si cu cerinta de a furniza datele de identificare a soferului in termen de 5 zile calendaristice pentru a putea intocmi procesul verbal de contraventie.

INTREBAREA mea este daca mai este nevoie sa ma prezint fizic la sediul politiei pentru semnarea procesului verbal sau nu mai este nevoie avand in vedere ca trimit datele solicitate direct pe adresa de email a politiei; asa cum mi se ofera posibilitatea de acestia prin nota de constatare.

Intreb pentru ca am vazut biletul cu nota de constatare la stergator tarziu, iar acum sunt plecat din oras. Daca le trimit datele necesare, ma gandesc ca scriu procesul verbal de contraventie si il trimit direct prin posta sa il platesc ulterior?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Trimite si intreb in mail, simplu nu?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu nene, te duci la politie si platesti amenda nu da izmene pe calator cum se zice ca te incurci, trimiti prin posta si tu de fapt trebuie sa te prezinti fizic cu buletinul la politie si iti platesti frumos amenda daca te a mincat in popou sa parchezi ca fraierul aiurea acum plătesti ca altfel i ti ridica masina politia si tot va trebuii sa te duci personal sa o recuperezi si atunci platesti dublu, si amenda si recuperarea masinii.

| TechnologyWebBrowsing explică (pentru CristiDinBucuresti):

Amenda o platesc, nici nu se pune problema de asta. Ideea era daca sunt obligat sa ma duc la sediul politiei locale pentru semnarea procesului verbal de contraventie ulterior identificarii.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru TechnologyWebBrowsing):

Pai eu asta spun mai bine mergi direct la sediul politiei ca sa nu faci doua drumuri, si daca ei o sa iti spuna ca amenda o platesti la posta te duci platesti dar tot va trebuii sa te reintorci la politie cu chitanta sa le dovedesti ca ai platit si sa te stearga din baza lor de date din categoria amenzi ne achitate, acum tu faci cum doresti.

| mihai69 a răspuns:

Cred că pe nota de constatare scrie clar ce anume trebuie să faci: adică să trimiți datele șoferului care a comis contravenția. Nu trebuie să te prezinți și fizic acolo.

| eliancodrut a răspuns:

Nu asculta ce zice acest "stie tot", CristiDinBucuresti, ca numai prostii debiteaza. Mai ales ca nu esti din Bucuresti.
Respecta ce ti s-a indicat in nota de constatare, pe care pastreaz-o ca dovada, pentru orice eventualitate.
Unii au ramas ancorati in epoci trecute, nu-si dau seama ca foarte multe lucruri se rezolva prin internet. Eu platesc toate taxele de acasa, de pe calculator de ani de zile si nu s-a intamplat sa nu ajunga unde trebuie.
Daca mergi personal predai doar datele si astepti acasa sa-ti vina procesul verbal de amenda, ca nu se intocmeste pe loc. Si ce-ai facut, ca nu poti plati amenda.

| Alex765431 a răspuns:

Poţi să mergi direct la ei la sediu, fără să te complici, şi achiti contravenţia.

| TechnologyWebBrowsing explică (pentru Alex765431):

Pai da, dar pana acolo ei vor datele de identificare ale mele ca sofer, iar eu nefiind in Bucuresti nu pot fi prezent fizic acolo in termenul acela de 5 zile calendaristice ca sa le declar, ulterior intocmindu-se procesul verbal. Singura solutie este sa le dau online pe mail. Singurul lucru care ma interesa era faptul ca dupa ce ma identifica si fac procesul verbal sa mi-l trimita direct prin posta sa-l platesc, fiindca ma intorc in Bucuresti tarziu. Sa nu ma cheme acolo pentru semnare. In fine, mersi frumos.