Am vazut si auzit de controale la firme, companii, sau la cei care au fost parati de catre cineva (chiar si de catre vecini, colegi sau prieteni) pe motiv ca obtineau profit din distribuirea contracost de materiale asupra carora nu detineau drepturi de autor.
In rest, nu-ti bate nimeni la usa, mai ales ca o buna parte dintre utilizatori a trecut la Windows 10, pe care nu mai e obligatoriu sa il activezi, se poate folosi pe perioada nelimitata "trialul".
Castiga din reclamele pe care ti le servesc, ca urmare a faptului ca te spioneaza.
Plus din serviciile cloud, jocuri (se axeaza din ce in ce mai mult pe ele), aplicatii din Market, aria business, virtualizare, etc.
Ca sa dorm8 linistit, foloseste versiunea originala de pe site ul oficial, si fara vreo activare suspecta.
Functioneaza foarte bine, nu expira, si limitarile sunt minore: nu poti customiza anumite chestii legate de interfata.
Dar poti schimba wallpaperul daca folosesti un viewer de imagini terț, precum IrfanView.
Daca ai sediul firmei inregistrat pe adresa de acasa, atunci da, te poti astepta la controale, si daca esti prins, amenzile sunt extrem de mari, in acelasi timp poti fi si cercetat penal.
Salut, nu are cu sa se pedepseasca. Daca te prinde cel mult iti scoate licenta, adica iti da iar trial version la Windows, ceea ce nu cred ca fac, pentru ca ar fi prea multi sa stea in parte la fiecare.
De obicei compania te urmareste daca faci bani de pe urma utilizării softului lor - adica daca esti firma. Pentru persoanele fizice nu prea le pasă si in cel mai rau caz cu politie si tam-tam primesti avertisment sa ii cumperi in 90 de zile parcă si sa dovedesti cu factură.
Una peste alta nu mare brânză!
Cu închisoare :o. Inca mai sunt oameni ce cred ca pățești ceva daca folosești windows preactivat? ![]()
Ai probleme doar in caz daca folosești windows activat pe pc-ul firmei, mai exact la xeroxuri etc. Dar nici asa cine sa te controleze la sange in România
) sa fim serioși
Te baga la parnaie si arunca, cheia in Dambovita ![]()
deci o sa putrezesti acolo ![]()
pe dracu'... windows 10 e practic pe gratiz, pentru ca, daca nu il activezi, nu mai ai parte de chestii super "importante" cum ar fi ca nu poti schimba imaginea de pe desktop (nu cum era inainte, te batea la cap serios, si daca nu si nu, la un moment dat te dadea afara din windows si adioz)
in plus, nu am mai auzit de ani buni de controale la licentele de software, asa ca asta e doar un bonus cand intreaga firma ajunge sa fie controlata pentru alte chestii in afara de licente (adica or sa verifice si licentele ca sa ti-o traga de-a binelea), iar la persoanele fizice chiar ii doare pe toti in cot
iar chestia e reala cu spume, NOOOOO SHlT!
de ce? pentru ca, si Mircosoftii si god damn MF Apple nu ii mai intereseaza de ceva vreme sa iti ia banu' pe sistemul de operare, ci sa ti-l bage in calculator iar apoi sa isi scoata banu' din store, unde fac bani continuu, nu doar odata cand, cumperi windowsu'