| Sawarekh a întrebat:

Salutare, deci nu stiu ce sa mai fac...nu am bani sa platesc avocat si ma tot plimb la ONRC de 1 luna de zile ca sa-mi schimb sediu social iar apoi sa imi suspend activitatea.

Oamenii de acolo sunt incompetenti, nu ma pot lamurii deloc....in cele din urma am depus documentul pentru schimbarea sediului, am facut plata, totul in regula...

A trecut o saptamana, nici o notificare, le-am dat mesaj si am primit un replay:

"Buna ziua,
Cererea inregistrata sub numarul 3317327/2025 a primit termen de amanare pentru data de 18.09. 2025, avand in vedere urmatoarele observatii ale registratorului de registrul comertului:
" nu se respecta prevederile Ordinului INS nr. 377/2024 in ceea ce priveste obiectul de activitate - nu se respecta prevederile art. 122 alin. 4 din Legea nr. 265/2022 avand in vedere ca prin declaratia pe propria raspundere cu privire la indeplinirea conditiilor de desfasurarea/functionare a activitatii, atasata in sustinerea cererii, solicitantul nu îşi asumă responsabilitatea cu privire la legalitatea desfăşurării tuturor activităţilor declarate în obiectul de activitate ( in declaratie se vor inscrie clasele CAEN formate din 4 cifre) - in temeiul art 106 in Legea nr. 265/2022 se va clarifica neconcordanta cu privire la adresa sediului social intervenita intre inscrisurile atasate (etaj) - nu se respecta prevederile art 40 din Legea nr. 196/2018 avand in vedere ca nu a fost atasat avizul asociatiei de proprietari, dupa caz si al vecinilor direct afectati de desfasurarea activitatilor CAEN la adresa sediului social"

Da ce acte ar mai fi nevoie sa completez, aveti idee?

Va multumesc mult!

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Tu ce intelegi din textul asta? Eu inteleg ca nu ai trecut corect codurile CAEN (cele din 4 cifre, nu doar denumirea activitatii) si adresa (la una lipseste etajul). Refa declaratia pe propria raspundere in care sa scrii clar codurile CAEN si sa incluzi o formulare din care sa reiasa ca iti asumi responsabilitatea pentru legalitatea tuturor activitatilor care se desfasoara acolo. + Iti cer contractul de comodat si avizul de la vecini daca desfasori activitati la acea adresa, daca nu desfasori acolo nicio activitate si folosesti adresa doar pentru corespondenta gasesti un model de declaratie pentru sediu fara activitate pe Google sau chiar pe site-ul ONRC.

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Desfiinteaza firma.

| Sawarekh explică (pentru doctorandus):

Dureaza prea mult, in jur de 2-3 luni, si mai trebuie sa dau la handicapatu ala de contabil 200 lei pe luna + banii pentru desfiintarea firmei

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Funcționarii de acolo lasă de dorit. Mereu vor găsi o varianta să amâne ceva. Sincer nu îți pot da un răspuns pentru că nu știm ce înscrisuri ai depus și cum au fost elaborate. Nu îți trebuie neapărat un avocat, un jurist e suficient. Nicicum nu găsești o firma de consultanță care se ocupa de tot ce înseamnă acte și depuneri? Bafta

| Xena20 a răspuns:

Oamenii de acolo sunt doar plictisiti, atâta tot. Trebuie doar sa ai nervii tari și foarte multa răbdare și să știi să vorbești calm cu ei. Întrebi, completezi actele, apoi stai la coada iar acolo și mai întrebi odată ce nu ești lămurit, ii rogi sa îți verifice și tot așa. Am făcut asta de mai multe ori și am reușit să îi dau de capăt, doar o data mi s-au întors actele. Trebuie sa te înarmezi cu multa răbdare și mult calm, întrebi iar și iar până ii dai de capăt și cel mai important lucru e sa știi să vorbești calm sa nu te certi cu ei.

Întrebări similare