Daca ai bani si esti multumit de serviciile primite, lasi, daca nu, nu e obligatoriu si nici o rusine...Ai platit ce ai consumat, de buzunarul celui care te serveste sa se ocupe patronul lui. Din pacate, in Romania intr-adevar, daca te duci undeva si nu lasi ceva bacsis se uita urat la tine, ca asa se obisnuieste la noi, pare a fi un fel de spaga data celui care te serveste sa fie un pic mai atent cu tine. Eu las doar daca sunt multumita de servicii, dar nu intotdeauna. Adevarul e ca mie nu mi se pare firesc acest bacsis, pe care unii il las in sume mari doar ca sa arate cat de bogati sunt si nicidecum pentru ca apreciaza calitatea serviciilor oferite. Asa ca, bacsisul, unde nu e impus a fi lasat intr-o anumita nota de plata, ramane o optiune personala.
Am patit-o si eu.asa ca pana la urma chiar daca iti este rusine ca nu lasi bacsis atata timp cat platesti consumatia e ok.
Este acceptabil si pana la urma tu in pretul tau sunt incluse toate aceste elemente.In alte tari si bacsisul este inclus in pret.Sau exista unele tari unde nu exista notiunea de ''bacsis'' si nu se da nimic in plus. Daca nu iti permiti sa lasi bacsis nu lasa deaorece achiti nota. Faza cu bacsisul nu este obligatori si un om nu poate fi silit sa dea bani daca nu are in plus.
Chestia cu bacsisul este incetatenita la noi si scapam cu greu de asta. Lasi doar daca ai cerut servicii suplimentare care nu fac parte din cele normale (ex: daca intri in restaurant sa maninci si sa zicem ceri sa ti se aduca un buchet de flori de la floraria din colt. Nu face parte din menu dar respectivul a facut ceva suplimentar. Dar daca ceri sa maninci o ciorba, o friptura si un pahar de vin, nu vad care ar fi rostul acestui bacsis. Poate doar daca trebuia sa ti le prepari singur si ei au facut-o in locul tau.
Mi se pare acceptabil să nu laşi chiar dacă eşti miliardar. Serviciile sunt incluse în preţ în România, indiferent de domeniu, iar dacă nu sunt ar trebui să apară taxa pe servicii separat pe nota de plată.
Nu, in niciun caz! Daca n-ai bani, nu manca in oras! Chelnerii aia trebuie sa traiasca si ei, nu?!
Clar NU! Eu am fost la un moment dat chelnerita asa ca stiu cum e! Muncesti pe ochi frumosi? Daca nu ai chef sa recompensezi un om pentru munca lui, stai acasa si gateste! Cu toate astea, daca serviciile sunt proaste, nu dau niciun ban in plus! Eu sunt corecta de felul meu!
Cristos123 întreabă: